Semper Altius 1

Mannen, 1, 4e klasse D

10 maart 2018 14:30

Spaanse avond is een feit!

Zaterdag was de absolute kraker in de 4e klasse D. Nummer 3 Semper Altius ging op bezoek bij nummer 4 Vredenburch. Winst voor 1 van de ploegen zou een tweede plek betekenen, aangezien nummer 2 Laakwartier een vrij weekend had. De belangen waren dus groot en dat was te merken aan de grote opkomst zaterdag. Het was weer ouderwets gezellig druk op de burcht.

Vredenburch begon met het vertrouwde basiselftal aan de wedstrijd. Of het nou het weer was, of de spanning, we weten het niet, maar de beginfase was van beide kanten zeer slordig. Vredenburch probeerde wel te voetballen, maar was vaak te onzorgvuldig in de passing. Toch kwam Vredenburch verdient op voorsprong. Middenvelder Peter Barnas zette goed druk op de opbouw van Semper en ontfutselde de bal bij Naitbakrim. De bal kwam terecht bij Richard van Trier en de bedacht zich geen moment. Met een keiharde streep van 25 meter versloeg hij doelman Bekaroe.

Nog geen 5 minuten later werd de marge verdubbeld. De bal werd door Joey van Zwam achter de verdediging gelegd. Richard van Trier stond buitenspel dus bleef slim staan. Davy Lukassen kwam echter uit de tweede lijn en kon alleen doorlopen op doelman Bekaroe. Hij omspeelde simpel de doelman en kon de bal in het lege doel tikken, 2-0. Dit was ook tevens de ruststand.

De tweede helft begon met 1 wissel aan de kant van Vredenburch en 1 wissel aan de kant van Semper. Bij Vredenburch kwam Tuit in de ploeg en bij Semper bleef de grensrechter achter in de kleedkamer. Jammer dat de eerlijkheid van grensrechters niet altijd gewaardeerd worden door spelers en staf. Alle goede bedoelingen van semper konden al na 5 minuten de prullenbak in. Joey van Zwam gaf een afgemeten voorzet waarbij Richard van Trier alleen nog zijn hoofd tegen aan  hoefde te zetten, 3-0! De wedstrijd was gespeeld. Vredenburch speelde de wedstrijd vakkundig uit. 1 grote kans kreeg Semper nog, maar werd van dichtbij door van Oorschot gemist.

Vijf wedstrijden op rij gewonnen en dat betekent Spaanse avond. Trainer Vita Lorente had dit vorig jaar al beloofd, maar toen kwamen de Rijswijkers maar tot 4 overwinningen op rij. Donderdag na de training staat er een heerlijke huisgemaakte Paella op het menu en misschien heeft Lorente wel meer verassingen in petto!

Vredenburch klimt door deze overwinning naar een prima 2e plek in de competitie. Dit lijkt het maximaal haalbare aangezien Wateringse Veld/GONA ongenaakbaar bovenaan staat. Een periodetitel en/of nacompetitie is dan ook het absolute doel voor Vredenburch!

Opstelling Vredenburch: van der Hoeven, Haaksma, Tempelman, Steijn, van Schendel, Boulakjar, van der Meer (46. Tuit) , Barnas (65. El Massoudi) , van Zwam (70. Niggebrugge), van Trier en Lukassen.