Vredenburch 1

Mannen, 1, 4e klasse D

19 mei 2018 14:30

En gaat met goed gevoel naar de nacompetitie.

Afgelopen zaterdag was er weer de burenruzie Laakwartier – Vredenburch. De nummer 4 tegen de nummer 2. Voor Vredenburch staat er niets meer op het spel, omdat ze al weken weten dat ze nacompetitie spelen. Voor Laakwartier waren de belangen wel groot. De 4e plek die ze bezetten geeft aan het eind van de rit recht op nacompetitie.

Voor Vredenburch was het zaak om in het ritme te blijven, geen blessures op te lopen en niet tegen domme gele kaarten aan te lopen. Laakwartier hielp daar de 1e 20 minuten aan mee. Vredenburch kreeg alle ruimte om te voetballen en kreeg weinig weerstand. Na een kwartier was het Richard van Trier die de openingstreffer op zijn naam schreef. Hij lobte de bal keurig over doelman Schilperoort. Een paar minuutjes later werd de score verdubbeld. Een afstandsschot van Jeroen Barnas was de Haagse doelman te machtig. Dit was het teken voor trainer Geoffrey van Loenen om de boel op scherp te stellen. Zowel Vredenburch, Laakwartier als arbiter Pieterman moesten het ontgelden. Het hielp de Haagse ploeg wel, want er werd meer de beuk ingegooid en Vredenburch kwam niet meer aan voetballen toe. Na een half uur werd dan ook de aansluitingstreffer gescoord. Een voorzet werd prima binnengekopt door Bobby Nanhoe.  Met deze 1-2 tussenstand werd de rust bereikt.

Na een lekker bakkie thee gingen dezelfde 22 man weer verder aan de wedstrijd. Vredenburch probeerde zoals in het begin de voetballende oplossing te zoeken, maar Laakwartier zette Vredenburch vast op eigen helft. Kansen waren er voor beide ploegen. Zo redde Laakwartier doelman Schilperoort tot drie maal toe op een inzet van Richard van Trier en was aan de andere kant de pas 16-jarige doelman Bryan de held, omdat hij enkele goede reddingen verrichtte. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd beslist. Richard van Trier benutte een mooie aanval die via Peter Barnas en Levi Tempelman werd opgezet. De marge was weer twee doelpunten, maar een minuut later maakte Alidzhan Halil de aansluitingstreffer, 2-3. Even werd het nog spannend, maar 5 minuten voor tijd maakte Jeroen Barnas aan alle spanning een eind. Hij schoot de bal prima in de linkerbovenhoek en besliste de wedstrijd in Rijswijks voordeel.

Door het verlies van Laakwartier zakt de ploeg een plekje in de ranglijst. De laatste nacompetiteplek wordt volgende week bepaald in een onderling duel tussen Quintus en Laakwartier. De winnaar van dat duel mag de week erop deelnemen aan de nacompetitie. De verliezers kunnen dan met vakantie. Vredenburch speelt volgende week de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen kampioen WV/GONA. WV/GONA zal willen winnen om de competitie af te willen sluiten zonder puntverlies. Vredenburch wil het goede gevoel vasthouden naar de nacompetitie toe.

Opstelling Vredenburch: Bryan, Lukassen, Steijn, Tempelman, van Zwam, Vink, (60. da Luz), Jeroen Barnas, Boulakjar, el Massoudi, van Trier en Peter Barnas.