ZAMI1 komt niet verder dan 2-2 bij Zoetermeer

2 - 2

Vredenburch 1

Mannen, 1, 4e klasse D

23 september 2017 16:30

Of het nu de eerste wedstrijd van het seizoen was, de media die onnodig Vredenburch tot titelkandidaat bombardeerde,  of gewoon de absolute wil om niet te verliezen van het tot het bot gemotiveerde Zoetermeer.

Vanaf minuut een was duidelijk dat Zoetermeer met 9 man voor hun eigen 16 meter voor elke meter streed en in de omschakeling de bal lang naar voren schoot richting hun snelle en dat moet gezegd worden sterke en behendige spits.

Waar Richard van Trier al vrij snel ongelukkig was dat zijn inzet net aan de andere kant van de paal belande. Werkte de wil om snel de bevrijdende 0-1 te maken tegen de ploeg van Lorente. Het liep zich constant stuk op de stugge verdediging van Zoetermeer. Vredenburch ging steeds meer op de helft van Zoetermeer spelen en vergat de rest verdediging. Het was dan ook bij de eerste de beste counter van Zoetermeer gelijk raak. Een lange bal naar voren werd goed ingeschat door de snelle spits van Zoetermeer en die ronde behendig af.

Dit was precies waar Zoetermeer op speelde en hoopte. De frustratie nam daarna toe bij Vredenburch. Wat uit monde in een domme gele kaart voor Collin vd Meer.  Na 22,5 minuten floot de scheidsrechter af voor een drinkpauze.  Dat gaf vredenburch even de tijd om zich te herpakken.

Direct na de drinkpauze pakte vredenburch het goed op maar was het ongelukkig in de afronding of kwam net de laatste pas niet aan.
Totdat de bal uit een goede aanval bij Richard van Trier kwam en hij de bal hard via de onderkant van de lat binnen schoot. De bal stuiterde na minimaal een meter over de lijn te zijn geweest uit het doel. Het was voor iedereen duidelijk dat dit een 100 procent doelpunt was behalve voor de scheidsrechter. Weer sloeg de frustratie en onmacht bij vredenburch toe. Wat leidde tot wederom een onbezonnen overtreding van Collin van de Meer. Het was duidelijk dat de scheidsrechter voelde dat hij fout zat bij het niet toekennen van het doelpunt. Want waar hij rood of minimaal geel had kunnen trekken spaarde hij Collin. Het dwong Lorente om in te grijpen. Hij stuurde Levi Tempelman de dugout uit om warm te lopen. Direct daarna was het toch gerechtigheid. Dave schoot de meer dan verdiende 1-1 binnen. Dat gaf Lorente ook de kans om direct te wisselen en wat om te zetten.

Vredenburch ging daar op zoek naar de bevrijdende 1-2. Maar Zoetermeer bleef met 9 man voor hun 16 meter knokken voor elke centimeter en bij balbezit hopen op een bevlieging van hun spits. Vlak voor rust gebeurde dat dan ook. Op kracht en snelheid omspeelde hij 3 man en schoot snoeihard de 2-1 binnen.
Opnieuw moest vredenburch een achterstand goed maken.

In de rust werd afgesproken om vooral de rust te bewaren en niet te gehaast op zoek te gaan naar de gelijkmaker. De overtuiging dat hij ging vallen was er bij vredenburch.

Gelijk bij de aftrap ging de spits van Zoetermeer er weer vandoor en of het nou gewoon zijn kracht en kunnen was of wat geluk. Hij wormde zich wederom door de verdediging van vredenburch heen en schoot bijna de 3-1 binnen.
Daarna was het beeld de tweede helft hetzelfde als de eerste. Vredenburch wat maar bleef aanvallen en zich constant stuk beet op de muur van Zoetermeer. Halverwege de tweede helft begonnen de krachten op te raken bij Zoetermeer. De ene na de andere speler viel met kramp op de grond, en zo probeerde Zoetermeer tijd te rekken en vredenburch uit hun spel te halen.
Uiteindelijk kreeg vredenburch wat het meer dan verdiende. Sofyan el Massoudi schoot de bevrijdende 2-2 binnen.

Lorente bracht daarna nog een verse aanvaller in de hoop om Zoetermeer definitief te breken. Zoetermeer verdedigde de 2-2 met hand en tand en bleven om blessure behandelingen vragen. Het laatste kwartier wisselde Lorente centrale verdediger Marcel Tuit voor extra Spits Marco van Trier. Het was Marco die een prima aanval opzette waarbij Oussama Lambrouchi de afgemeten voorzet op de Lat kopte. Het zat niet mee en de bal wilde er vandaag niet meer in.
Toen het laatste fluitsignaal klonk vielen de spelers van Zoetermeer juichend op de grond om hun eerste punt te vieren.
Vredenburch ging teleurgesteld naar binnen.

Waar Lorente zijn mannen vertelde trots op hun werklust en absolute wil om te winnen te zijn. Vorig seizoen gingen de eerste 4 wedstrijden met nagenoeg dezelfde ploeg nog verloren. Nu juicht een tegenstander als ze een punt van ons pakken. Hoe snel kan het gaan in de maffe wereld van voetbal!