Klinkende overwinning van Zondag 1 op DSO

10 - 1

DSO 3 (zon)

Mannen, 1, 7e klasse 5

1 oktober 2017 12:00

Na de 1 – 4 overwinning van vorige week tegen Concordia in Delft was het nu de dag van de waarheid. Was het toen een uitschieter of is het een uitzicht op een succesvol seizoen. Met 17 spelers (het lijkt wel een professioneel team) moest de strijd worden aangegaan met D.S.O. Aanvoerder Raymon Hof moet niet zeuren. Veel trainers zouden er heel blij mee zijn om zo een brede selectie te hebben.

Het eerste kwartier leek het een moeilijke pot te gaan worden maar nadat Jesse na een kwartier met een schitterende kopbal de 1 – 0 liet aantekenen op het niet functionerende scorebord was het gedaan met de tegenstand van de vijand. Overigens vreemd dat het scorebord bij een eerste elftal niet de score aangeeft. Of was het dat men van tevoren al wist dat de uitslag in de dubbele cijfers zou uitkomen en dat het bord dit niet aan zou kunnen.

Het temperament kreeg na het openingsdoelpunt bij de tegenstander de overhand en dat kwam niet ten goede aan het spel van de Zoetermeerders. Hoewel……. veel echte Zoetermeerders zullen er niet bij zijn geweest, of het moet zijn uit zuid-Zoetermeer.

Daarna kreeg Daan het 3 minuten op zijn heupen en scoorde in de 25e minuut 2 – 0 en in de 27e minuut 3 – 0. Dries vond dat hij ook in het verslag genoemd moest worden en maakte na een half uur 4 – 0. En toen kwam er een doelpunt in de 44e minuut waar iedereen stil van werd. Bakker Cees scoorde de 5 – 0 en dat was volgens hem een wereldgoal. De aanwezige supporters gunnen hem die mening.

Na de rust was het Daan die in de 55e minuut 6 – 0 maakte en werd hij even later buitenspel gezet en mocht gaan vlaggen. Het verbaasde alle aanwezigen op het sportpark dat Hof nog niet aan score was toegekomen. Hij had daar vandaag echter 7 minuten voor uitgetrokken. In de 80e, 83e en 86e minuut liet hij 3x de bal achter de D.S.O doelman ploffen.

Tussendoor liet ook Alfred nog van zich spreken door te scoren. Het was (tel even mee) 10 – 0 geworden.

Toen was het nog even balen voor doelman Danny die vlak voor het einde toch nog een bal achter zijn oren kreeg, 10 – 1 dus.

Volgende week uit bij Taurus om kwart voor 5. Hoe verzin je het. Ik weet niet of ik dat kan opbrengen.