0 - 12

Vredenburch 1 (zon)

Mannen, 1, 7e klasse 5

8 oktober 2017 16:30

Wat heerlijk, een wedstrijd die om half 5 in de middag begint. Lekker lang uitslapen, uitgebreid ontbijten, tijd om je vrouw of vriendin eens extra aandacht te geven, om tussen de middag bij een restaurantje te lunchen en ook nog tijd om je schoonmoeder te gaan pesten.
Verder is het voordeel dat je niet om 2 uur in de middag al aan het bier moet. Het kan dus niet beter. Voor vertrek richting Delluf Zuid nog even de verlichting van de fiets gecontroleerd, want voor de terugweg zal de lamp wel nodig zijn. Dat gaf problemen dus toch maar de auto genomen.
Taurus is een verwijzing naar het sterrenbeeld stier. In de wedstrijd bleken het jonge stiertjes zogenaamde stierkalfjes te zijn.

De leeftijd van de Vredenburchspelers was gemiddeld 2x het dubbele van de tegenstander. Dat zou wel eens een probleem kunnen worden dacht men. Al na 3 minuten had Dries het gevonden om in het verslag te worden opgenomen en liet zich met een kuitblessure vervangen. Normaal zou hij niet begonnen zijn aan de wedstrijd, maar dan zou hij ook niet in het verslag genoemd worden. Timo scoorde al na 7 minuten de 0 -1.
Daan dacht wat Dries kan, kan ik ook en ging na een kwartier naar de kant met een zogenaamde hamstringblessure. Onzin natuurlijk wat halverwege de 2e helft viel hij gewoon weer in. Allemaal alleen maar om in het verslag te worden genoemd. De verslagschrijver trapt de volgende keer niet meer in dit soort frauduleuze handelingen.

Dan deed Maarten het beter.Met een schitterende pass over de hele breedte van het veld lag hij in de 35e minuut de bal op precies de stropdas van Mike die daarmee keurig de 0 – 2 wist te scoren. Jesse liet voor het eerst van zich horen in de 42e minuut 0 – 3. Hij zou later in de wedstrijd nog meer van zich laten horen. De Delftse studenten werden helemaal Delfts-Blauw gespeeld.

Na de rust maakte Hof in de 50e minuut met een fraaie lob 0 – 4. In de 55e minuut lag Hof op volle snelheid en maakte het de Taurus verdediger tot figurant en de daaruit voorkomende hoekschop was het wederom Jesse die de 0 – 5 liet aantekenen. De stieren werden lammetjes en Vredenburch kon de stand verder uitbouwen. Met een halve omhaal vanaf de rand van het strafschopgebied maakte Dave in de 62e minuut naar mijn idee het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Even later was het alweer 0 – 7 door Jesse.
De laatste wissels van de wedstrijd waren inmiddels een feit. De dug-out werd een bier-in.
De wissels die naar de kant werden gehaald werden in de dug-out (bier-in) ontvangen met een welverdiend biertje. Hof haalde in de 68e minuut nog een truc uit door ‘met rechts’ te scoren 0 – 8. Een lob van Mike in de 75e minuut bezorgede Vredenburch de 0 – 9 en Jesse zorgde in de 80e minuut voor 0 – 10 en werd daar tevens topscorer mee. Dave liet in de 85e minuut zien dat hij niet alleen kan omhalen maar ook kan lobben (of is het loppen) 0 – 11.
Even gegoogeld: het is lobben. Loppen schijnt volgens wikipedia een ‘vergeten woord’ te zijn en betekent rennen. Hebben we van de Taurus studentjes niet veel voetbal kunnen leren dan weten we nu toch dat het lobben is en niet loppen.

Cees snoepte Maarten zijn verdiende doelpunt af door in de 88e minuut bij een strafschop de Taurus-doelman finaal de verkeerde hoek in te sturen 0 – 12. Danny hield zijn doel schoon maar was toch bang dat hij ondanks enkele spectaculaire reddingen, waar hij altijd al patent op heeft, niet in het verslag zou worden genoemd. Daarom liet hij in de laatste minuut van de wedstrijd voordoen dat hij een blessure zou hebben opgelopen. Ook weer zo een truc waar de volgende keer niet ingetrapt zal worden.

Het gezegde dat iedere scheidsrechter goed fluit, sommige alleen op het verkeerde moment was zeker niet van toepassing op de scheidsrechter bij deze wedstrijd. Hij floot uitstekend. Dat hij op de achterkant van zijn jack ‘instructor’ had staan is helemaal terecht. Helemaal in de sfeer van de wedstrijd paste het dan in de allerlaatste minuut een streaker met een glas bier het veld oprende Mike een slok gaf en weer verdween naar de zijlijn. Raar volk die studenten van tegenwoordig.

Nog een een groot voordeel van zo een late wedstrijd: om 19.00 uur tijdens Studio Sport vallen niet zoals gebruikelijk je ogen dicht want dan ben je nog niet eens thuis. Kortom: Ik ben een grote voorstander van een late aanvangstijd. Brrrr