12 - 0

GDA 5 (zon)

Mannen, 1, 7e klasse 5

15 oktober 2017 12:00

Na 3 succesvolle overwinningen nu de wedstrijd tegen de peenbuikers uit Loosduinen. Voor wat de bijnaam peenbuikers betreft verwijs ik gemakshalve naar de zoekopdracht ‘Loosduinen’ op Wikipedia.
G.D.A. betekent officieel Gabriël Dell’ Addorata, maar wordt ook wel God Doet Alles genoemd. Nou dat willen we dan wel eens zien. Onder zomerse omstandigheden was het voor de supporters aangenaam verpozen langs de lijn. G.D.A. trad aan met slechts 10 man. Een tegenstander die denkt met 10 man de klus wel even te kunnen klaren die vraagt om problemen.

Vredenburch was door deze hooghartigheid van de tegenstander extra geprikkeld. Na de eclatante overwinningen van de afgelopen weken werd nu ook weer vanaf het begin de vijand onder druk gezet.

Mike opende de score in de 7e minuut en door Steven (19e minuut), Hof (26e minuut) via de paal, Jesse (36e minuut) en weer Hof (44e minuut) met kopbal in de kruising werd de ruststand van 5 – 0 bereikt. Doelman Danny vroeg al in de rust op wat voor manier hij in het verslag zou kunnen komen. Jammer voor hem maar daar doet deze verslaggever niet aan mee, tenzij er ruim voor wordt betaald.

Inmiddels moest G.D.A. verder met 9 man vanwege een blessure van een van hun spelers.

In de 35e minuut kwam supporter Bob du Burck het Vredenburch stadion binnen. Weer veel te laat dus. Volgens hem de schuld van zijn vrouw Corrie maar daar geloven we niets van want bij iedere wedstrijd komt hij steevast een half uur te laat. Misschien moeten we maar eens gaan sparen en hem op zijn verjaardag een nieuwe wekker geven.

Direct vanaf het begin van de 2e helft denderde Vredenburch door en werd de score verder opgevoerd. In de 46e minuut Hof, 50e minuut Hof, 56e minuut Jesse, 59e minuut Thijs (ja, zelfs hij scoorde), 85e minuut Hof en 89e minuut Hof bracht de eindstand op 12 – 0.

WAARSCHUWING: Voortaan worden bij 10 doelpunten of meer de namen van de doelpuntenmakers niet meer vermeld. Ik word er tureluurs van.

Het doelsaldo staat nu op 38 voor en 2 tegen. Daar zullen de komende tegenstanders vast wel van onder de indruk zijn maar kan ook averechts werken. Dat zullen we dan wel weer zien.

In de 70e minuut droeg aanvoerder Raymon Hofstede de aanvoerdersband over aan Cees van Kempen. Cees kon deze verantwoordelijkheid niet aan en liet zich 10 minuten later vervangen. Volgens hemzelf vanwege een blessure maar was dit de werkelijke reden?

SPELER VAN DE WEEK (1)

In deze nieuwe rubriek zullen niet alle spelers aan de orde komen. Om privacy- of veiligheidsredenen, of omdat er te weinig vlieguren zijn gemaakt zullen er een aantal spelers ontbreken.

We beginnen vandaag met:

RAYMON HOFSTEDE
Leeftijd: 43 lentes
Bijnaam: “Hof” voor zijn vrienden.
Aanvoerder. Breekt zijn hoofd over de opstelling wanneer er weer eens 6 of meer spelers als wissel moeten worden aangewezen.

Geeft leiding aan het team als een echte filiaalhouder: op = op en garantie tot aan de deur.

Vele kilo’s afgevallen, heeft nu een wasbord of sixpack onder zijn shirt, waarop hij terecht heel trots is. Zijn snelheid komt het zeer ten goede maar dat zal niet zo verwonderlijk zijn.

Scoort tegenwoordig zelfs ‘met rechts’ maar vooral in binnen- en buitenland beroemd om zijn doelpunten vanaf de middenstip.

Heeft een hele carrière achter zich maar of hij die ook nog voor zich heeft is de vraag die nog zal moeten blijken.