1 - 8

Vredenburch 1 (zon)

Mannen, 1, 7e klasse 5

29 oktober 2017 11:30

Voor de 3e keer in dit nog prille seizoen een tegenstander uit Delft en voor de 3e keer een uitwedstrijd. Tot nu toe konden de Delftse clubs Concordia en Taurus Vredenburch niet verontrusten. Echter zowel Concordia en Taurus en ook GDA uit Loosduinen staan laag geklasseerd op de ranglijst.

Alleen D.S.O. staat ondanks de 10 – 1 nederlaag op de 3e plaats. Dus een gewaarschuwd elftal telt voor 22 en in het geval van dit Vredenburch team voor 34. Hoezo cryptisch? Ik ben benieuwd wie van de spelers mij dit zondag as. kan uitleggen.

Vandaag dus Wippen in de Polder. Wat een onzin, kap daar toch eens mee. Slaat helemaal nergens op. Waar het Nederlandse professionele voetbal gedegradeerd is naar de B-categorie dendert Vredenburch 1 (zondag) gewoon door en rijgt het ene suc6 aan het andere. En ook nu kon Wippolder, de naam zou vandaag beter Windpolder hebben kunnen heten, de scoringsdrift van de Rijswijkers niet tot stoppen brengen.

In de eerste helft zag het daar nog niet naar uit. Alleen een ongelukkig eigen doelpunt al na 4 minuten van een Wippolderspeler kon Vredenburch aan een voorsprong helpen 0 – 1. Er waren zeer vele doelkansen maar alleen Thijs wist de paal nog op zijn degelijkheid te toetsen. Het overwicht van Vredenburch was echter enorm en de vele doelpogingen liepen op niets uit en konden worden opgenomen in de categorie ‘Was nou maar naar Specsavers gegaan”. Opvallend was wel dat Steve als kleinste man op het veld vrijwel al zijn kopduels wist te winnen. De supporters stonden Delfts Blauw van de kou te wachten op betere tijden.

In de tweede helft werden zij op hun wenken bediend want toen begon het ineens te draaien. Want wanneer het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. In de 52e en 60e minuut kreeg Hof het weer eens op zijn heupen en toen was het 0 – 3 en de wedstrijd leek min of meer beslist. En toen drie spelers van Vredenburch de verdediging van Wippolder in het nauw dreef was het wederom een ‘own goal’ die de stand in de 65e minuut op 0 – 4 bracht.

Wippolder wist via een keurig ingeschoten vrije trap de stand in de 71e minuut op 1 – 4 te brengen maar daarna was het toch weer de beurt aan Vredenburch. Ed Kleijheeg (Fast Eddy), die maar weer eens de voetbalschoenen had aangetrokken, was het die in vrijwel dezelfde minuut direct van de aftrap voor 1 – 5 zorgde. Nadat nog een keer een Wippolderspeler in paniek raakte en in de 60e minuut in eigen doel scoorde (1 – 6) was het de beurt aan Alfred die in de 80e en 83e minuut 2x van de rechterzijkant het doel trof (1- 7 en 1- 8). De scheidsrechter vond het toen wel genoeg en blies 5 minuten te vroeg af. Niemand die daar problemen mee had