Mannen, 1, 7e klasse 5

5 november 2017 12:00

Vandaag is B.M.T. op bezoek. De club waar uw stukjesschrijver zijn topsportcarrière ongeveer 60 jaar geleden op 9 jarige leeftijd is begonnen.

Toen nog onder de naam Biedt Moedig Tegenstand (volgens de criticasters Blijf Maar Thuis), tegenwoordig Blij Met Turkije. Vorig seizoen slechte herinneringen aan overgehouden er viel dus wat recht te zetten.
Al na 3 minuten opende Andries de score en leek het erop dat er weer een ruime score te verwachten was. Toch duurde het nog tot de 25e minuut eer Jesse de 2 – 0 kon laten aantekenen. Nog geen 3 minuten later was het Niels die het mooiste doelpunt van de dag maakte 3 – 0.
Hoezo chauvinistisch?
Nog voor rust in de 40e minuut maakte Jesse zijn 2e doelpunt van de dag 4 – 0.
De B.M.T. spelers waren tot dan vrij rustig gebleven maar vanaf nu was het verbaal een kippenhok. E
erst hoofdzakelijk onderling maar later werden ook de Vredenburch-spelers en vooral de scheidsrechter onderdeel van de conversatie op hoog niveau.

Na de rust ging het cabaret vanaf de B.M.T. kant gewoon door, sterker nog het werd alleen maar erger. Geheel ten onrechte werd de scheidsrechter, die hen nog heel mild had behandeld, constant onheus bejegend.

Vredenburch liet zich er niet door beïnvloeden en ging gewoon door met waar ze voor zijn ingehuurd, namelijk scoren. Alfred, ook wel Allie genoemd, schoot de bal in de 48e minuut hoog in het dak van het doel, 5 – 0.
Spits (!!!!) Mark Wolswijk liet zien dat zelfs ook hij kan scoren, had daar wel een aantal pogingen voor nodig maar in de 54e minuut was het dan toch raak 6 – 0. Zo nu en dan kwam B.M.T. gevaarlijk voor het doel van Danny maar door goed keeperswerk en een keer bijstand van de lat wist hij lange tijd zijn doel schoon te houden. In de 64e minuut moest hij echter toch capituleren voor een lob van een B.M.T. speler 6 – 1.
Een minuut later was het Jesse die de draad weer oppakte en de 7 – 1 liet aantekenen. Na 73 minuten was Daan aan de beurt om te scoren. 10 minuten voor tijd raakte Hof nog de onderkant van de lat.
De sfeer in het veld was al niet geweldig maar liep dreigde het dusdanig uit de klauw te lopen dat de scheidsrechter wijselijk besloot om in de 85e minuut het sein inrukken te geven. Het schijnt niet de eerste keer in dit nog prille seizoen te zijn dat de spelers van B.M.T. ellende veroorzaken. Volgende keer weer een normale tegenstander.