5 - 3

Wilhelmus JO11-2

Onder 11, JO11-1, 2e klasse 7

4 november 2017 8:30

Afgelopen zaterdag 4 november speelden onze jongens van JO11-1 tegen de nummer 2 van de poule, Wilhelmus JO11-2. Na alle wedstrijden gewonnen te hebben staan wij op de eerste plaats met één wedstrijd minder gespeeld dan Wilhelmus . Kortom een spannende ochtend en bovenal een zeer belangrijke wedstrijd. Jammer voor alle toeschouwers dat het tijdstip zo onchristelijk vroeg was, half negen vond de aftrap reeds plaats, waarbij de toss voor ons was.

Extra spannend was het vanwege het ontbreken van wissels in ons team. Onze grote sterke middenvelder Yunus ontbrak met buikpijn en onze snelle voorhoede-speler Shairo zit al 2 weken thuis met een in een voetbalwedstrijd opgelopen scheurtje in zijn sleutelbeen.

De wedstrijd ging buitengewoon voorspoedig van start. Na 20 minuten stonden we al met 3-0 voor, een hattrick van Milan. Toch scoorde Wilhelmus nog net 3-1 vóór rust. Vol goede moed gingen we de rust in.

De tweede helft leek in eerste instantie in niets op de eerste helft. Binnen no time stond het 3-3, tweemaal werd keeper Roël verrast door 2 zeer hoge ballen, een vrije trap en een verraderlijke lob over hem heen. De spanning nam toe bij onze trainers, leider en toeschouwende ouders. De zeer degelijk fluitende scheidsrechter Yacine, vader van onze speler Amin, heeft meerdere keren gefloten voor vrije trappen om de rust te herstellen op het veld, aangezien ook beide teams onder spanning stonden.

Uiteindelijk was het wederom Milan die ons verloste van de spanning. Met nog twee doelpunten van zijn schoen, konden we met een prachtige 5-3 de  kleedkamer in. Erg leuk voor Milan dat hij ditmaal zo veel scoorde. In eerdere wedstrijden was hij onterecht zeer ontevreden over het uitblijven van doelpunten. Al het harde werken wordt nu toch beloond. En dat geldt voor al onze spelers.

Een gedenkwaardig moment was ook nog de uittrap van de Wilhelmus keeper, die in de buurt van de middellijn vanuit de lucht op de schoen werd genomen door onze sterk verdedigende Sem. Hij schopte de bal zonder aarzelen in één keer direct terug in de handen van de Wilhelmus keeper. Een ludiek voetbalmomentje.

Met 5 gespeelde wedstrijden staan we nu nog dikker bovenaan in de poule. We hebben 32 doelpunten vóór en slechts 7 tegen. Geen enkel ander team in de poule heeft alle wedstrijden gewonnen en bovendien hebben de  meeste tegenstanders al een wedstrijd meer gespeeld dan wij. We spelen nu tweede klasse. Zouden we dan misschien toch gewoon in de eerste klasse thuishoren?

Volgende week spelen we UIT tegen DSVP. En op 18 november spelen we THUIS tegen SVH om 11.15 uur. Kom je kijken?