REMO JO13-1

Onder 13, JO13-1, 2e klasse 5

4 november 2017 8:30

We speelden zaterdag op veld 4, weer eens wat anders dan die zwarte korrels door de gang thuis.
Helaas zijn we toch niet helemaal compleet. Jontje raakt met zaalvoetbal geblesseerd, Kelvin gaat het in de loop van 2e helft proberen.
Jontje komt onverwachts toch de kleedkamer in gehinkt. Echt heel leuk dat hij er bij is om aan te moedigen !!

We trappen af tegen Remo, onze gasten van zaterdag. Eigenlijk loopt het best goed. Door de afwezigheid van Jontje moest er een beetje geschoven worden in de opstelling.
Maar er wordt rustig gevoetbald, aardig opgebouwd en er komen de eerste kansen. Dylan moet best wennen aan de linkerkant, het is dan wel fijn naar binnen komen met rechts.
Maar zijn kans gaat er helaas net niet in. Na een kwartier ongeveer kan hij weer naar de vertrouwde rechterkant met Sam achter zich. Seb komt erin op links buiten.
Ook in deze wedstrijd ligt het initiatief bij ons en voor rust maakt Seb dan ook zijn 1e kans goed af, 1-0. We missen daarna nog de kansen op meer en gaan rusten.
Voor de 2e helft is het belangrijk dat de spits niet wordt bereikt. Hij is de beste van het veld. Maar er lopen meer goede voetballertjes bij Remo.
Het is ook een sportieve ploeg. Dat mag zeker gezegd worden.

Het beeld van de 2e helft is eigenlijk precies omgekeerd. Het initiatief ligt nu bij Remo, ook niet zo gek want zij staan 1-0 achter. Maar ze gaan ook echt een stuk beter voetballen.
Ze combineren goed en voeren het tempo op. Wij gaan juist onrustiger voetballen. En de achterhoede die de laatste weken juist zo goed staat, wankelt nu.
Op het middenveld sleurt Danilo heel wat af en hij is gevaarlijk. Hij wordt als man of the match verkozen zondag. Marouan is iets minder bij het spel betrokken dan we van hem gewend zijn en om 2 sterke spelers te missen geeft toch een behoorlijk verschil. Zijn tackle met gestrekt been zorgt voor wat opschudding langs de lijn. Alhoewel de Remo speler nog een meter van de bal was en Marouan de bal speelt, ziet het er wel wild uit. Maar we gaan verder. Bij een afgeslagen corner van ons neemt Remo over en uit de counter maken zij de 1-1. Niet lang daarna wordt toch die spits bereikt. Hij houdt 4 man bezig, maar we staan erbij en kijken er helaas naar. Het rond prachtig af over Rowan die iets voor het doel staat. Eigenlijk wel verdiend op basis van de 2e helft.

Met nog wat minuten op de klok proberen we het nog. Er komen wat corners en vrije trappen. Vlak voor tijd weer wat opschudding. De scheidsrechter heeft gezien dat de keeper met de bal in zijn hand buiten het 16 meter gebied loopt. Hands wordt bestraft met een directe vrije trap. Uit de rebound van die vrije trap maken wij 2-2. Oei, dan is er wel wat emotie bij Remo. Ik kan met dat wel voorstellen. Achteraf hoor ik wel dat de scheidsrechter de keeper al 2x had gewaarschuwd voor hands buiten de 16.
Dat kan de scheidsrechter verder niet toelichten aan hun leiders omdat er mensen schreeuwend het veld in komen.
Gelukkig zijn er meerdere vaders van Remo die de rust bewaren, ze zijn het er niet mee eens en dat mag ook. Maar ze willen het probleem niet nog groter maken. Gelukkig maar want we hebben hier met kinderen te maken.

Het was ook het moment, want gebeurde dit in de 16e minuut dan is er veel minder emotie denk ik.
Kortom een goede 1e helft, een slechte 2e helft.. eindstand 2-2.

Tussen alle discussie en hectiek vergeten we bijna dat Kelvin zijn rentree heeft gemaakt. Goed dat hij er weer bij is na het herstel van zijn gebroken vinger.
En ook goed om te zien dat er een waardige keeper klaar staat in JO13-2. Voor hem waren het ook drukke weken. Bedankt Rowan !