Vredenburch 1 (zon)

Mannen, 1, 7e klasse 5

12 november 2017 11:00

Vandaag was het de beurt aan de inwoners van Nootdorp om het sterrenteam van Vredenburch te kunnen aanschouwen.

Uw verslaggever heeft uit doorgaans goed ingelichte kringen vernomen dat men bewust de toegangsprijzen niet had verhoogd om zoveel mogelijk dorpelingen de kans te geven om naar deze wedstrijd toe te komen.
Vredenburch had tot aan deze wedstrijd met 18 punten uit 6 wedstrijden en met 54 doelpunten voor en slechts 4 tegen prima cijfers om over naar huis te schrijven. Toch blijft voorzichtigheid geboden want S.V.H. ligt met slechts 3 punten minder op de loer. Zij versloegen vorige week Taurus nog met 10 – 1. Die hebben ook nog steeds veel noten op hun zang.

De spelers van RKDEO waren ondanks het noodweer en de slechte gesteldheid van het veld extra gemotiveerd om Vredenburch een hak te zetten. Er zou een harde noot worden gekraakt door het genootschap uit Nootdorp en Vredenburch zou van Nootdorp wel even een nooddorp maken. Dat voormalig politica ‘ik ben niet links, ik ben niet rechts, ik ben rechtdoorzee’ Rita Verdonk hier woonachtig is, was af te lezen aan de instelling van de RKDEO spelers. Hoewel Vredenburch niet in goede doen was, was het toch wel de bovenliggende partij. Na 10 minuten scoorde Hof de 0 –1 met een soort van sliding, ja je leest het goed met een sliding dus een keer niet met het hoofd. Daan scoorde in de 20e minuut bijna het mooiste doelpunt maar zijn schitterende lob over de vijandelijke doelman belandde op de lat. Uit een uitstekende hoekschop van Tesla Verkoijen kopte Hof de 0 -2 in.

In de rust konden de supporters zich niet verwarmen met een biertje want dat mag in Nootdorp pas na 13.00 uur worden geschonken, dus noodgedwongen maar een slechte bak koffie gedronken. En dan hebben ze bij RKDEO (die overigens vrijdag jl. weer feestelijk was heropend na een brand tijdens de vorige jaarwisseling) wel een behoorlijk grote kantine, maar de dug-outs zijn zo klein dat ze bij slecht weer helaas niet een paar koukleumende supporters onderdak kunnen bieden.

Na de rust duurde het geruime tijd voordat Vredenburch weer tot scoren kwam maar in de 70e minuut ging linksbuiten Jesse weer eens als een speer langs zijn directe bewaker en liet de (goede) doelman van de tegenpartij kansloos, 0 – 3 dus.

In de 75e minuut werd er nog een doelpunt van RKDEO wegens buitenspel afgekeurd maar verder kwamen de Nootdorpers niet.

Het was geen goede wedstrijd, maar ook die moeten gewoon gewonnen worden. Na afloop was het aantal pitchers bier die richting kleedkamer gingen deze keer hoger dan het aantal gescoorde doelpunten en dat was wel weer even wennen.