Mannen, 1, 7e klasse 5

19 november 2017 12:00

Hét nieuws van de afgelopen week was dat B.M.T.9 uit de competitie is gehaald. Er van uitgaande dat dit geen nepnieuws is dat door de Turkse premier Erdogan de wereld in is gestuurd kost dit Vredenburch weliswaar 3 punten en een iets minder goed doelsaldo, maar dat puntenverlies geldt ook voor concurrent SVH en andere elftallen in deze poule. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel en dat is dat er een heel vervelende uitwedstrijd uit het programma is geschrapt.

Vandaag een vreemde eend in de bijt. Hoe komt zo een vreemde eend toch in deze poule terecht. V.v. Nieuwerkerk is een vereniging met 13 senioren en meer dan 50 jeugdelftallen en bestaat al sinds 1929 dus niet zomaar een weggooiertje. Die vreemde eend was echter een eend die wel behoorlijk kwaakte maar uiteindelijk gelukkig niet kon bijten.

Al naar 5 minuten kwamen de eenden op 0 -1. Moet kunnen, komt wel weer goed, dacht men. Vredenburch was gehavend doordat een paar toonaangevende spelers ontbraken maar het potentieel dat wel aanwezig was zou toch voldoende moeten zijn om dit recht te zetten. Nieuwerkerk was echter naar Rijswijk gekomen om te verdedigen en waar het kon te counteren en slaagde daar goed in. Het lukte Vredenburch maar niet om het spel naar de hand te zetten ondanks een enorm veldoverwicht. De eerste helft werd afgesloten met een 0 – 1 achterstand. Dat waren we niet gewend maar dat betekende niet dat het biertje in de rust bij de supporters er minder door smaakte, maar toch. Het voelde een beetje bitter aan. Een soort 0% biertje.

In de tweede helft was het wederom Nieuwerkerk dat in de 50e minuut uit een counter scoorde. De schrik sloeg bij de supporters toe. Het zal toch niet? In de 55e minuut kwam de redding door een eigen doelpunt van de tegenpartij 1 -2. Er was weer hoop. Dave v.d Berg nam zijn ploeg op sleeptouw en via een poging van afstand van hem werd het in de 63e minuut 2 – 2. Een vrije trap van Dave resulteerde later in de 70e minuut in een kopbal van Hof en dat weet je het wel 3 – 2. De supporters waren tevreden. En toen terriër Steve even later via een verdediger van Nieuwerkerk de 4 – 2 liet aantekenen leek het pleit beslecht, of in goed Nederlands leek het nog een eitje. Echterrrrr in de 80e minuut kwam Nieuwerkerk na een uitval toch weer terug in de race (5 – 3) en was de spanning weer helemaal terug. De pacemakers van de weer in grote getale opgekomen supporters maakte overuren. In de 85e minuut zorgde een foutje van de doelman een scrimmage voor de goal van de vijand voor een onoverzichtelijke situatie die via Hof, Daan de gelegenheid gaf om definitief de punten toch nog thuis te houden. Lekkâh!!!

De tegenstander kon na afloop gedesillusioneerd terug naar Nieuwerkerk aan de Greppel.

Na afloop van de wedstrijd zal in de kleedkamer ongetwijfeld aan de orde zijn gekomen hoe SVH volgende week bestreden zal moeten worden. Ik kan daar echter geen mededelingen over doen want sinds de #metoo discussie de wereld heeft veroverd heb ik mij voorgenomen om castingbureaus, pashokjes en kleedkamers te mijden want voor je het weet ben je letterlijk en figuurlijk de lul. Ik hou me daarom maar bezig met het schrijven van dit soort onzinverhalen.