Vredenburch 1 (zon)

Mannen, 1, 7e klasse 5

26 november 2017 12:00

Vandaag de topper die de vraag zou moeten beantwoorden of Vredenburch echt de sterkste in deze afdeling is of dat er nog danig rekening moet worden gehouden met een andere kaper op de kust.

Wanneer Vredenburch afstand wilde nemen van deze concurrent zou er toch uit een ander vaatje getapt moeten worden dan de vorige twee wedstrijden, die tegen RKDEO en Nieuwerkerk, die dan weliswaar werden gewonnen maar niet de kwaliteit hadden die de supporters gewend zijn. Tot zover niks aan de hand.

Met de koude wind tegen begon Vredenburch voorspoedig. Al binnen 5 minuten kopte Hof de 0 -1 prachtig binnen. Dat dachten we tenminste maar de grensrechter vlagde en dat signaal werd door de scheidsrechter gehonoreerd. Afgekeurd dus terwijl Hof nog minimaal 1 ½ meter voor de laatste man van S.V.H. stond. De toon was gezet. Een scheidsrechter kan slecht zijn daar zou je mij niet over horen. Ik weet uit eigen ervaring dat een wedstrijd fluiten soms niet eenvoudig is maar bewust foute beslissingen nemen was in deze partij tot het schandalige af.

Na een kwartier werd het 1 – 0 voor S.V.H. Dit was even slikken maar geen reden om ongerust te worden want Vredenburch speelde dan wel niet zijn beste wedstrijd van dit seizoen maar had toch het betere van het spel.

Uit een hoekschop werd het in de 35e minuut rechtstreeks ook nog 2 – 0 voor S.V.H. Langs de lijn bleven de geroutineerde supporters nog optimistisch. Dat gaat in de 2e helft met wind mee wel weer goed komen. Er waren genoeg kansen geweest dus dat moet wel een keer goed gaan. Even later werd het zelfs 3 – 0 voor S.V.H. en dat deed de wenkbrauwen toch wel fronsen, want gelet op de vreemde kapriolen van de scheidsrechter zou dit toch wel eens heel moeilijk worden. Tel daarbij op dat de spelers van S.V.H. ook geen lieverdjes waren en geen moment voorbij lieten gaan om bij ieder al dan niet lichamelijk contact op de grond te gaan liggen en het tijdrekken schenen te hebben uitgevonden. Portugese trekjes waren hen niet vreemd.

Vlak voor rust brak Tymo door de verdediging en dreigde recht op de doelman af te gaan maar werd op het laatste moment door een verdediger van S.V.H. finaal ondersteboven geschopt. Rood zou je zeggen, nee zelfs donkerrood. De dader mocht gewoon blijven staan en hoefde zelfs niet voor 10 minuten naar de kant.

Het zat Vredenburch ook niet mee want vlak voor rust kwam een bal van Hof nog bovenop de lat.

Over de 2e helft kunnen we kort zijn. Het ene schandalige optreden van de scheidsrechter na de andere volgden elkaar in snel tempo op. Dit gaat niet meer goed komen. De altijd zo rustige supporters moesten zich inhouden om zich niet te buiten te gaan maar hadden respect voor de Vredenburch spelers die zich (te) keurig bleven gedragen.

Met grote verbazing constateerden we dat in de 67e minuut een strafschop aan Vredenburch werd gegeven vanwege een handsbal. Dit hadden we niet verwacht. Specialist Maarten zat op dat moment op de bank maar Hof bleek veel van hem te hebben opgestoken want hij schoot onberispelijk in, 3 – 1. Zou het dan toch nog……. Nee, natuurlijk niet want die penalty werd door onze flitsende fluitert gegeven om net te doen alsof hij toch wel enigszins onpartijdig was. Verder zou hij het toch niet laten gaan. Het veldoverwicht van Vredenburch had echter niet het gewenste resultaat. Het bleef 3 – 1.

Vorige week waren we nog tevreden omdat B.M.T.9 uit de competitie was gehaald maar S.V.H. 4 is minstens zo erg. Deze wedstrijd snel maar weer vergeten en de draad volgende week maar weer oppakken. Dit is het, meer kan ik er niet van maken.