10 - 0

Voorschoten`97 JO11-2

Groep 2 1

3 februari 2018 9:00

Afgelopen zaterdag 3 februari speelde ons Vredenburch team JO11-1 hun wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB-Beker.
We speelden thuis op het hoofdveld tegen Voorschoten ’97 JO11-2 en we hadden geluk met het weer.
Het was namelijk tegen het vriespunt en regenachtig, maar tijdens de wedstrijd is er geen druppel gevallen. Dat leek dus een gunstig voorteken……

Als leider had ik de indruk dat de gemiddelde lengte in het team van Voorschoten ’97 groter was dan in ons team. De wedstrijd werd geleid door onze vaste scheidsrechter Yacine, de vader van Amine. De eerste 10 á 15 minuten was de wedstrijd volledig in balans met balbezit in beide ploegen en eveneens kansen om en om. Dat leidde echter niet tot doelpunten.

Daarna werd Vredenburch sterker en viel ook het eerste doelpunt. De openingstreffer werd gemaakt door Giovanni Bruggeling. Toch was de dreiging van Voorschoten nog niet voorbij, wat betekende dat keeper Roël Coenen zo nu en dan in actie moest komen. Zou hij het doel dit keer schoon kunnen houden?

Uiteindelijk werd er nog twee maal gescoord door Shairo Matilda voordat het rust was. In de rust heb ik wat foto’s gemaakt, ook van Voorschoten ’97.
Ik hoorde ze al flink mopperen op zichzelf vanwege de 3-0 achterstand.
Tegelijkertijd was de stemming bij Vredenburch positief en scherp.
Trainers Dennis van Batenburg en Fred van der Kruk blijven altijd letten op verbeterpunten om de jongens wakker te houden en niet te laten wegzinken in tevredenheid.

In de tweede helft leek het hek van de dam en leek de spirit van Voorschoten ’97 gebroken. Er werd door onze jongens via veel één-tweetjes gevoetbald. Binnen korte tijd lagen er nog 7 extra doelpunten in het net bij de keeper van Voorschoten. Er is in totaal zes keer gescoord door Shairo, eenmaal door Tijn, Milan en Amine.

Met de openingstreffer van Gio daarbij opgeteld dus een eindstand van 10-0.

Een fantastisch resultaat, vooral omdat Voorschoten niet slecht voetbalde. Toch werden alle acties van Voorschoten onschadelijk gemaakt door het krachtvoetbal van ons team. En onze keeper heeft zijn doel inderdaad goed schoongehouden.

Deze wedstrijd werd  niet alleen gevolgd door onze trouwe schare van ouders, maar ook door scouts van Feyenoord en ADO, die zich netjes  even aan mij voorstelden.
Ze hebben met plezier gekeken naar ons team en hebben tevens enkele namen genoemd als opvallende spelers. Wie weet waar dat toe zal leiden?

Trainer Dennis van Batenburg sprak na afloop van de wedstrijd vooral over het doorzettingsvermogen van zijn jongens en de kracht waarmee ze voetbalden. Hij vond het een hele mooie wedstrijd en was trots dat de jongens veel van wat ze op de  training leren in de praktijk hebben gebracht vandaag. Dit belooft veel goeds voor onze volgende stappen in de competitie, want ons team is winterkampioen geworden in de tweede klasse, waardoor we nu na de winterstop van de KNVB verder mogen in de eerste klasse.

In de kleedkamer  kunnen de trainers het niet laten om vooral te letten op de verbeterpunten. Dus na de nodige complimenten werden met name punten genoemd zoals het blijven uitvoeren van de afgesproken taken, ook als er al een ruime voorsprong is behaald. Dus niet te gemakkelijk denken, gewoon blijven voetballen.
En de verdediging moet niet ineens een extra aanvalslinie worden. Op deze manier kunnen de  jongens het hoger wordende niveau steeds beter aan.

Volgende week start onze competitie in de eerste klasse tegen Laakkwartier. We spelen UIT tegen Laakkwartier JO11-1 om 10.45 uur. Leuk als je bij ons komt kijken!

Er rest mij nog om onze trainer Dennis van Batenburg te feliciteren met het afronden van de mooie cursus KNVB Pupillentrainer.
Het zal ons nog veel mooie resultaten opleveren.

Alle jongens van JO11-1 , ga zo door, jullie zijn een goed team!