17 februari 2018 9:30

Accommodatie

Onbekend

Er stond zaterdag een verre uitwedstrijd op het programma. Na veel gebel en ge-app over vervoer en vervanging voor de zieken konden we gelukkig toch compleet afreizen naar Hoek van Holland.
Aanvoerder Sam en Gio konden er helaas niet bij zijn. Maar super dat Jimmy en Josef van JO13-3 bereid waren om een half uur te rijden en ons te helpen! Bedankt nogmaals.

Eenmaal bij HVC bleek het veld nog helemaal wit te zijn. Gaat het wel door? Maar nadat de eerste ballen over het veld hadden gerold en de zon probeerde door te komen, werd het veld langzaam groen.
De warming loopt niet lekker. En de scheids staat al klaar. Even de koppen bij elkaar jongens.
Met een paar kleine wijzigingen in de opstelling trappen we dan af.

Bij het eerste balcontact van Marouan wordt hij al gelijk aangesproken door de scheidsrechter. Oei dat wordt een lastige pot ben ik bang. Ook Stefan krijgt namelijk nog een preek van de scheids over duidelijk vlaggen. Het is een beetje een rommelige 1e helft. Wij hebben wel meer balbezit en snelheid. Maar het loopt nog niet zoals het zou kunnen lopen. Wel vind ik ons voetballend sterker. Alhoewel de verdedigers van HVC prima werk doen. Na kleine kansjes voor Tarik. En een bal van Dylan die over de keeper op de paal beland gaan we doordrukken. We komen op voorsprong via Jontje, na een mooie assist van Marouan. Even later is het andersom. Marouan maakt de 0-2 op aangeven van Jontje. HVC krijgt ook nog een paar kansen hoor. Twee daarvan gaan net naast, 1 wordt door Kelvin vlak voor rust fantastisch gepakt op de grond. We gaan de warme kleedkamer in.

Na rust komen Josef en Jimmy in de ploeg voor Michael en Dylan die beide last hebben.
Het vreemde is, is dat de directe tegenstander van Marouan op de bank blijft. Hij is ook groot en sterk en die 2 vonden elkaar niet zo aardig zeg maar. Er zijn geen andere spelers bij HVC die Marouan kunnen afstoppen. En met een hard werkende Stefano op rechts half en een Danilo die weer eens een erg goede wedstrijd speelt op links half zijn we los. Aan de eindstand zou je het niet zo snel zeggen, maar er wordt in de 2e helft gewoon goed gevoetbald en er worden veel kansen gecreëerd. Josef en Jimmy houden zich prima staande. Jimmy is nog dicht bij een doelpunt door een hoge bal die nog maar net uit het gehaald kan worden. Maar eigenlijk draagt iedereen zijn steentje bij. Justin herstelt zijn zware 1e helft prima.
En ondanks het gemis van Sam voor zich, durft Sidi een paar keer goed op te komen. Uiteindelijk beloont Danilo het team en zichzelf met een mooie assist op Jontje bij de 0-3.

Nadat HVC nog 1 grote kans niet benut fluit de scheidsrechter voor het laatst en zijn de punten binnen.
Die scheidsrechter heeft in de 2e helft prima gefloten overigens. Hij hield het gewoon erg kort. Maar zeker de 2e helft gold dat aan beide kanten. Komende 2 weekenden zijn we vrij. Hopen dat we daarna weer compleet en pijnvrij zijn voor de wedstrijden die volgen.