JO13-1 neemt 3 punten mee uit 's Gravenzande

2e klasse 4

10 maart 2018 9:00

De velden zijn weer bespeelbaar, het ijs en sneeuw is gesmolten.
Tijd om weer voor het eggie te voetballen. Maar je kan zien dat er vrijdagnacht ook in 's Gravenzande veel regen is gevallen want vooral aan de rand van de velden is het blubber.
We verzamelen een kwartiertje later op het enorme complex, omdat de jongens weer behoorlijk vroeg op moeten en ook nog eens 25 minuten moeten rijden.

We zijn compleet. Ook gaaf dat we zo'n grote groep supporters mee hebben genomen. We starten voorzichtig aan de 1e helft. Al snel zoeken we de aanvallers op en komen de 1e kansen.
Maar als 's Gravenzande de bal heeft laten ze zien dat er een paar goede voetballers in het team zitten. Vooral onze backs Sidi en Michael zijn gewaarschuwd. Heel veel kansen krijgen zij nog niet, maar Kelvin pakt toch een belangrijke bal bij 0-0.

Je voelt dat er een verdiende voorsprong aan zit te komen voor ons, maar wanneer?  Nou in de 9e minuut om precies te zijn. Het is Marouan die de bal binnen schiet.
Het blijft dan best lang 0-1 ondanks dat we veel kansen creëren. Maar omdat deze kansen er niet in gaan, kan het zomaar zijn dat die aan de andere kant wel valt. Maar Michael geeft een van de beste spelers van 's Gravenzande echt geen meter ruimte.

Eigenlijk staat de hele verdediging samen met Sidi, Enzo en Justin als een huis. Justin laat een paar keer goed zien dat hij onze tips aanneemt.
Het lijkt erop dat we gaan rusten met een 0-1 stand. Maar dan zetten we nog even aan als 's Gravenzande al aan de thee denkt. Het is Danilo die Stefano fantastisch wegstuurt. Stefano geeft vervolgens de assist op Jontje en 2 minuten later ook op Sam. En dan gaan we rusten met een nog mooiere stand van 0-3.

Dylan heeft het 1e helft goed volgehouden met lichte pijn. Zijn taak was vooral zonder bal te lopen en zijn knie te sparen, maar wel gevaarlijk te zijn met zijn corners. Dat is gelukt. Hij maakt na rust plaats voor Tarik. Gio komt erin voor Danilo. Na rust zijn de eerste minuten rommelig. Gaan we doorzetten, wat gaat 's Gravenzande doen? Maar nee, daar gaan we niet op wachten denkt Jontje. Hij is constant in beweging en een plaag voor de verdediging. Hij maakt de 0-4 en de 0-5 na goed werk van de middenvelders. De materiaalman van 's Gravenzande heeft maandag wat te doen, die kanonskogel ging door de touwen heen.

En op de een of andere manier blijven we coachen, maar valt er eigenlijk niets aan te merken. Iedereen doet zijn best, is aanspeelbaar, werkt voor elkaar. Echt gaaf om te zien. Tarik is gretig en maakt de 0-6 als de keeper steeds meer moeite heeft om ons bij het goal weg te houden. Bij het laatste doelpunt zijn Jontje en Tarik betrokken. Volgens mij raakte Tarik hem als laatste aan.
Hij maakt het afgekeurde buitenspel doelpunt, die hij voor de lijn binnentikte van Jontje, alsnog goed. 0-7 eindstand.

Complimenten jongens, we hebben genoten. Jontje is verkozen tot Man of the Match, maar ik weet zeker dat hij deze titel graag met jullie deelt. Want iedereen heeft zijn stinkende best gedaan.
Er mag ook nog even gezegd worden dat 's Gravenzande een sportieve gastheer was.

Goede scheids en grens. En sportieve spelers in het team, die ondanks de nederlaag niet hebben gezeurd.