JO13-1 wint leuke wedstrijd bij Westlandia

Vredenburch JO13-1

2e klasse 4

14 april 2018 10:15

We spelen weer in het Westland. Dit keer op Sportpark De Hoge Bomen van Westlandia.
Het zonnetje schijnt en met de zware wedstrijd van woensdag nog in de benen trappen we af. Gio is er hopelijk volgende week weer bij. Jimmy van JO13-3 komt ons daarom vandaag helpen.
Westlandia heeft er zin in en wij moeten er nog een beetje in komen. Het spel gaat wat over en weer, maar de eerst minuten is de bal vooral op het middenveld en op onze helft.
Langzaam aan worden we wakker en gaan we voetballen. We nemen het initiatief over op het middenveld en komen er een paar keer goed uit. En geloof het of niet, weer stuiten onze aanvallers op een prima keeper bij de tegenstander. Hij pakt goede ballen bij kansen van o.a. Jontje en Stefano.

Dan krijgen we een vrije trap, ruim buiten de 16. Maar Danilo is in vorm vandaag zal later blijken. Op dezelfde manier als in de oefenwedstrijd tegen HBS knalt hij de bal over de keeper, 0-1.
We geven nog meer gas op het middenveld. Daarbij zijn Danilo, Marouan en Sam erg belangrijk.
Sam maakt kort daarna de 0-2.
Westlandia geeft zich niet zomaar gewonnen. Die knokken terug en soms met hard ingrijpen proberen ze richting Kelvin te komen. Hierdoor wordt het wel leuk om naar te kijken. Er gebeurd een hoop op het veld. Na een prachtige aanval via de driehoek Stefano, Jontje, Marouan maakt Marouan de 0-3.
En op erg mooi aangeven van Danilo maakt Stefano vervolgens de 0-4. Danilo wordt later verkozen tot man van de wedstrijd. We gaan rusten.

Na rust blijft Dylan nog even op de bank. Jimmy gaat warm lopen. De grootste druk is eraf natuurlijk. Maar Westlandia verdient complimenten voor de strijd die ze leveren. Wij creëren zelf ook nog voldoende kansen. Maar dan gaan we wisselen. We gooien de boel een beetje om. Daarmee halen we eigenlijk een beetje de kracht uit de aanval. Maar goed je probeert eens wat en we willen onze jongens ook niet slopen na woensdag. Zeker niet de jongens die af en toe ook bij JO15 mee mogen doen.
Er komt een periode waarin Westlandia op zoek gaat naar een tegengoal. Die komt er bijna, maar niet helemaal. Langs de lijn ontstaat een leuke sfeer onder de ouders en trainers van beide ploegen. Gelukkig voor ons krijgt Westlandia de bal niet langs Kelvin of de verdedigers. Maar had dat wel verdiend geweest hoor. Tarik maakt 2 overtredingen achter elkaar en krijgt nog geel. We moeten even met 10 man verder. Dat wordt een straftraining jonge man. En dan fluit de goede scheidsrechter voor het laatst.

Goed gedaan jongens. Zeker de laatste 20 minuten van de 1e helft echt genoten van jullie spel.
Westlandia bedankt voor de leuke wedstrijd.
Volgende week spelen we thuis alweer de laatste van de serie van 3 wedstrijden, daarna een weekje vrij.
Als bijlage wat foto’s gemaakt door Tariks vader, bedankt !

p.s. Niet vergeten: Donderdag de 19e ALV met o.a. keuze nieuw clubtenue !!