5 - 0

Quick JO13-3

2e klasse 4

7 april 2018 8:45

Na een vrije zaterdag en een leuk paastoernooi thuis, waar we de 1e plaats veroverden, stond er weer een competitiewedstrijd op het programma. Quick kwam op bezoek. Een van de weinige teams de we ook in de najaars-competitie tegen kwamen. Toen werd het 1-1, maar misten we kans op kans.

Gio is er nog niet bij, Jon wel. Wie er ook is, is  Justin. En na zo’n heftige week met privé omstandigheden is dat onwijs knap van hem, respect Just! In de kleedkamer spreken we ook af dat we voor hem allemaal extra ons best gaan doen.

Al snel laten we de bal weer goed rond gaan en worden de aanvallers gezocht. Dat gaat regelmatig via Justin en Danilo die met een fantastische trappen Dylan, Jontje en Stefano wegsturen. Maar zeker op het middenveld wordt gewoon goed gevoetbald. Jontje krijgt de eerste kansen. Maar tot 3 keer toe redt de prima keeper van Quick, of gaat de bal net naast. Bij de volgende kans legt Jontje prima af op Stefano, 1-0. De keeper van Quick moet nog vaak in actie komen vandaag en zonder hem had het denk ik al 5-0 gestaan na 20 minuten. Maar we gaan vrolijk verder. Quick doet soms wat terug en drukt ons een beetje naar de eigen 16. Grote kansen krijgen ze niet. Michael komt in de ploeg voor Jon, Danilo schuift een plekje op. Niet veel later is het rust.

Kort na rust is het weer Stefano die scoort, 2-0. En nu doorzetten jongens. Tarik komt iets later dan gepland in de ploeg voor Stefano. Maar bij een kleine voorsprong en Jon die nog naar JO13-2 moet, kan je alleen tactisch wisselen zeg maar. Sidi komt er weer in voor Jon.
Na de 2-0 gaan we met periodes erg goed voetballen. Je ziet dat Dylan en Sam elkaar prima kunnen vinden en Dylan zonder pijn lekker aan het passen en dribbelen is. Links zet Michael weer goed druk en bereikt hij Tarik goed. Marouan maakt de 3-0 en de wedstrijd is gespeeld.

Voor het doelsaldo en als je naar de kansen kijkt zou het mooi zijn als er nog een doelpuntje bij komt.
Jontje begrijpt de boodschap en maakt de 4-0. Hij mag na onze wedstrijd ook nog invallen bij JO15-1.
Marouan maakt met zijn 2e  de 5-0, nadat we nog een penalty missen. Weer die keeper!
Maar de uitslag is een mooie goedmaker voor het gelijkspel bij Quick eerder dit seizoen.
Justin komt met applaus naar de kant en wordt terecht verkozen tot de man van de wedstrijd!
En nu ik het teruglees heb ik iedereen genoemd behalve 2 jongens.
Zij zijn het hele seizoen al onze sloten op de deur.. Enzo en Kelvin. Prima gespeeld weer jongens.

Woensdag spelen we thuis een mooie wedstrijd voor het Haaglanden Voetbal Toernooi tegen DHL.
Zaterdag gaan we weer lekker verder in de competitie tegen Westlandia.