Datum

21 april 2018 8:45

Accommodatie

Onbekend

We spelen alweer de 7e wedstrijd in de voorjaarscompetitie. Tegenstander is GDA, waar we kort na de zomer al eens tegen oefenden. Toen zat er best aardig voetbal in de ploeg van GDA.
Vandaag geen spelers uit andere teams gevraagd. Gio is nog wel geblesseerd, dus maar 1 wissel.

En afgezien van het tijdstip is het heerlijk voetballen op deze zomerse dagen. GDA trapt af en wij rukken op naar hun helft. De eerste minuten loopt het lekker bij GDA. Je ziet welk spel hun trainer graag wil spelen. Dat is ook het spel wat ze speelden tegen onze JO13-2 in de beker. Toen liet GDA eigenlijk ook al goed voetbal zien. Maar gingen ze er uiteindelijk uit via penalty’s. Bij een langzame bal die we willen afschermen bij de achterlijn gaat het bijna mis. Maar dan is het mooi geweest.

Vanuit het middenveld wordt Stefano op links weggestuurd, hij werkt zich langs de zijkant richting 16 en geeft strak voor op Marouan, 1-0. Kort daarna is Jontje los van zijn vrouwelijke tegenstander. Marouan kan hem goed bereiken, 2-0. Dylan die afgelopen week niet lekker was en ook niet had getraind ivm zijn knie komt erin voor Tarik. Op het middenveld geven we niks meer weg, merkt ook de leider van GDA. Dat verschil in felheid van bijvoorbeeld Sam levert de 3-0 op door een assist van Stefano op Sam. Er zijn nog 2 enorme kansen die erin hadden gekund, maar we gaan even rusten en vooral drinken.

Gelijk na rust laat Jontje merken dat er vandaag niets te halen valt voor GDA. Hij maakt meteen de 4-0. En dat is wel een verschil met de wedstrijden bij Velo en ’s Gravenzande. Goed opgepakt jongens !
Uit een afgeslagen bal van een vrije trap van Danio maakt Justin de 5-0. En ondanks die goals blijven de ouders van GDA hun spelers aanmoedigen. Op het veld zijn ook geen harde overtredingen die je zou verwachten bij zo’n stand. Tarik komt in de ploeg voor Stefano.
Marouan speelt een sterkere 2e helft dan vorige week, hij geeft Jontje de pass op de 6-0.
Dylan bereid de 7-0 van Jontje voor, die dus zijn 4e maakt. Danilo strooit weer met mooie passes, Sam maakt er graag gebruik van bij de 8-0.
GDA probeert het af en toe nog wel hoor. Vooral over onze rechter kant komen ze er langs. We wisselen Sidi even en laten Sam een linie zakken. En vergeet ook zeker Enzo en Michael niet die er weer alles aan doen om Kelvin zijn doel schoon te laten houden. Stefano pakt de laatste minuutjes nog mee op rechts half en dan fluit de scheids af.

Goed gedaan jongens. Het was zeker 2e helft erg warm, maar jullie zijn blijven voetballen. Kelvin houdt zijn doel schoon en wordt de man van de wedstrijd. GDA bedankt voor de sportieve wedstrijd en complimenten aan de 2 dames in de verdediging.
Woensdag wacht ons een mooie pot in en tegen Zoetermeer voor een plek bij de laatste 8 van het Haaglanden Voetbal Toernooi. Volle bak er tegenaan dan zijn we zaterdag erna lekker een dagje vrij.