JO15-1 pakt titelkandidaat VCS JO15-1 op eigen veld

0 - 2

Vredenburch JO15-1

1e klasse 5

12 mei 2018 12:30

Vandaag een meer dan terechte overwinning van de JO15-1 die nog veel hoger had kunnen uitvallen. Het team draait keurig mee in de middenmoot van de 1e klasse maar liet vandaag zien dat het in de 1e klasse eigenlijk mee had moeten strijden om de titel want titelkandidaat VCS had geen moment recht op een punt of overwinning.
Helaas zijn we deze competitie niet altijd compleet geweest want anders had een kampioenschap er zeker in kunnen zitten. We hebben een ploeg die altijd goed van achteruit op wil bouwen en waar veel voetballend vermogen in zit.

Er wordt binnen Vredenburch terecht gesproken over een goede lichting JO17-1 maar ik zou deze lichting JO15-1 toch ook niet uitvlakken die natuurlijk op fysiek gebied nog moeten groeien maar dat komt vanzelf (we hebben het over jongens van 14 die de groeispurt nog gaan krijgen).

Echte voetbalkenners zullen het voetballend vermogen op gebied van passing op basis van inzicht en positiespel zeker herkennen bij het gros van dit team en inzicht is niet aan te leren. Groter en sterker worden doen ze vanzelf. Als deze lichting komend seizoen 2018-2019 net als dit jaar onder Cilio goede trainingen gaat krijgen zullen zij het seizoen daarop 2019-2020 ook een goede lichting JO17-1 genoemd worden, daar ben ik van overtuigd.

De wedstrijd zelf waren wij als gezegd de betere ploeg en hadden we met rust al 0-5 voor kunnen staan maar goede kansen werden gemist. Moet wel gezegd worden dat de keeper van VCS in prima vorm verkeerde. De 0-1 ontstond na een goede strakke corner van Ilias die via de keeper voor de voeten van Tarik viel die de bal prachtig met de wreef in de verre hoek knalde.

Ongeveer 10 minuten voor rust viel de meer dan terechte 0-2 nadat een schot naar de verre hoek van Jop werd gekeerd door de keeper die door een zeer attente Ricardo beheerst met binnenkantje links werd binnen geschoven. Het was inmiddels behoorlijk warm geworden op het veld met een fel schijnende zon en dat was te merken aan het spel van beide kanten. Echt hele grote kansen vielen er niet te noteren al hielden wij wel het beste van het spel. Mannen een meer dan terechte overwinning vandaag. De 2e jaars gaan vanaf komende week 1x per week met de B mee trainen waar hopelijk dus niet alleen maar naar fysiek wordt gekeken maar ook naar voetbalinzicht maar daar heb ik alle vertrouwen in.

Nog 2 wedstrijden te gaan in onze eigen competitie en het zou mooi zijn als we die ook nog winnend af gaan sluiten (halen we de play-offs misschien nog ;-). Veel succes nog in ieder geval!