0 - 8

Valken'68 JO15-1

Groep 3 03

15 september 2018 8:30

Op een vroeg tijdstip, maar een prachtige grasmat van veld 2 spelen we tegen Valken '68. Onze tegenstander had al 2x ruim gewonnen. Maar ook wij hadden meer goals kunnen maken in de vorige wedstrijden.

Toch blijkt al snel dat er een behoorlijk verschil is met onze tegenstander. Natuurlijk zijn het grote en sterke tweedejaars. Maar er is bij Valken vooral erg veel beweging. Veel van onze spelers hebben moeite om bij hun man te blijven. Binnen een paar minuten staan we 0-2 achter. De bal komt nauwelijks bij onze voorhoede. Naast het gemis van Sam, gaat later ook Dylan naar de kant met rugklachten (stop nu maar met groeien haha). En dan moet er wat geschoven en geprobeerd worden. Eigenlijk is zo'n bekerronde daar ook een mooie gelegenheid voor.
Valken gaat vrolijk verder. Hun opbouw is rustig en verzorgd. En als vlagger kan je goed zien hoeveel de spits van Valken aan het sleuren en jagen is. Maar ook hoeveel ruimte hij krijgt. Ruststand 0-5.

Na rust is er een betere fase van ons waarin we meer druk zetten en van ons af bijten. Valken kan even niet bij ons doel komen. Jongens als Amir, Danilo, Jamie, Gio en Stefano proberen het de goede verdedigers moeilijk te maken. Er komen wat kleine kansjes voor het doel van Valken.
Maar het lijkt of de ene helft van het team nog wil werken om een eretreffer te maken. En de andere helft niet meer wil of kan. Met 4 spelers van ons tegen 1 van Valken lijden we bijvoorbeeld nog balverlies.
In de laatste minuten vallen dan ook nog wat tegengoals. Balen voor Kelvin die een paar keer dubbele cijfers voorkomt.

De uitslag snel vergeten tegen deze goede ploeg, die makkelijk een stap hoger kan gaan spelen. Volgende week is de competitiestart. Hou het gevoel van de wedstrijd tegen HVV vast en leer van de wedstrijden tegen Duno en Valken jongens.