Onbekend

Koploper FC Zoetermeer kwam op bezoek. Veld 2 ligt er nog steeds prachtig bij, daar kan het niet aan liggen vandaag. Stefan is ondanks 3 uurtjes slaap na de dartavond bereid om te vlaggen, respect.
Ik hoop dat ook een keer iemand anders bereid is om te vlaggen.

De opstelling is op meerdere plekken veranderd. Maar met de sterke Ruan achterin en Nick, Justin en Sahil erbij staat het aardig zaterdag. Zoetermeer heeft wat meer balbezit en maakt vooral gebruik van de lengte van hun spelers. De ballen worden door ons wel regelmatig onnodig naar voren  gepompt.
Voorin proberen we wat druk te zetten op de keeper die vaak ver voor zijn doel staat.
Kelvin verricht een paar mooie reddingen uit corners en uit een vrije trap in de 16.
En op het moment dat de ergste druk van Kelvin is krijgen we toch een tik.

Uit een situatie waarin er wat twijfel is bij de spelers over buitenspel komt Zoetermeer helaas op 0-1. Buitenspel was het niet trouwens.

Na rust zijn er een paar wijzigingen. Een van de spelers die erin komt en die belangrijk is in de omschakeling is Sharmake. Hij speelde ook al sterk bij Den Hoorn en zorgt er met Danilo en Sam voor dat de voorhoede meer wordt bereikt. Het begin van de 2e helft is dan ook voor ons. Met een mooie pass wordt Dylan diep gestuurd. Vlak voor de achterlijn kapt hij de bal terug en geeft de assist op Jamie. Met een soort boog bal weet hij de goede keeper te verrassen. Justin speelt een sterke wedstrijd. En als hij zich concentreert heeft ie een prachtig schot. Hij stuurt met die ballen de aanvallers regelmatig richting keeper en wordt man van de wedstrijd.

In het laatste deel van de wedstrijd is het een combinatie van sterker spel van Zoetermeer, wissels en conditie dat ervoor zorgt dat Zoetermeer toch uitloopt naar een behoorlijke score. De spelers die we vogelvrij laten bij een ingooi en een voorzet straffen dat gelijk af. En zo verliezen we denk ik wel terecht maar een beetje geflatteerd, zoals ze dat noemen, van de koploper. Maar vooral de begin fase en de fase na rust geeft genoeg hoop voor de volgende wedstrijden.

Zoetermeer bedankt voor de leuke en sportieve wedstrijd.