2 - 4

Vredenburch 2

3e klasse C

8 december 2018 12:00

Op de koude, gure voetbalzaterdag van 8 december stond DUNO 2 – Vredenburch 2 op het programma. Op papier was Vredenburch de underdog, want deze wedstrijd betekende de nummer 5 (DUNO) tegen de nummer laatst (Vredenburch), in praktijk bleken deze rollen totaal omgedraaid.

Na vorige wedstrijd al uitstekend gespeeld te hebben tegen koploper OVV (pech en persoonlijke fouten leidden toen de 2-0 nederlaag in) en de gehele week goed getraind te hebben, reisde Vredenburch met goede moed af richting de thuisbasis ‘Haagsche Dynamiek’ van DUNO. Dit vertrouwen was direct op het veld terug te zien. Vredenburch startte fel en was direct dominant. Alle persoonlijke duels werden gewonnen en de combinatie werd met grote regelmaat gezocht. DUNO kon dit tempo maar moeilijk bijbenen en had veel overtredingen nodig om de Vredenburch spelers af te stoppen. Uit zo’n overtreding van DUNO kwam ook de eerste grote kans voor Vredenburch. In de 15e minuut mocht Ruben aanleggen voor een vrije trap. Deze schoot hij mooi via de keeper van DUNO binnen, maar de verder uitstekend fluitende scheidsrechter keurde om onduidelijke reden de treffer af. De spelers van Vredenburch lieten zich niet uit het veld slaan en combineerden rustig door. Dit leidde tot enkele grote kansen, die helaas niet afgemaakt werden. In de 35e minuut was het dan uiteindelijk raak. Na goed verdedigen van Vredenburch werd de bal op eigen helft veroverd, werd snel de combinatie naar voren gezocht en Kevin, alias Tulp, gaf een prachtige steekbal op Michael. Michael liet deze kans niet onbenut en schoof de bal beheerst langs de keeper. Dit betekende de 0-1, en leidde een nog sterkere fase voor Vredenburch in. Kans op kans werd gecreëerd, maar al deze kansen werden tot verbazing van de trainer gemist.

Dit betekende dat er met 0-1 gerust werd. Na de positieve speech van André begon de tweede helft. Vredenburch ging vrolijk verder waar het de 1e helft gebleven was, namelijk met kansen creëren. Dit leidde al snel tot de 0-2. Ruben kon ongedekt doorlopen op het middenveld en haalde verwoestend uit. 0-2. Vredenburch besloot niet achteruit te lopen, maar nog even vol gas te geven. 5 minuten na de 0-2 lag de 0-3 er namelijk al in. De teruggekeerde verlosser, Tony Hofland, dribbelde de gehele defensie van DUNO voorbij en produceerde een rollertje wat de keeper van DUNO te machtig was. Na zijn goal sloeg Tony een kruisje voor zijn onlangs overleden opa.

Na deze goal bracht DUNO een extra spits en begon het de bal naar voren te pompen. Aanvankelijk hield de verdediging van Vredenburch makkelijk stand, totdat er een speler van DUNO ineens er tussendoor geglipt was. Berend was genoodzaakt een overtreding te maken in de 16 om de speler af te stoppen: PENALTY! De penalty werd goed ingeschoten door DUNO, al zat Berend nog wel dichtbij, wat de stand op 1-3 zette. Een rommelige fase van beide kanten volgde. Uiteindelijk viel de bal vrij onverwachts weer in het doel van Berend, 2-3. DUNO kreeg het geloof terug, dit werd echter snel weer de grond ingeboord door Vredenburch. Tony combineerde uitstekend met Appie, die de keeper vervolgens kansloos liet. 2-4. Hierna had DUNO de hoop opgegeven, en werd Vredenburch weer wat sterker. Vredenburch kreeg zelfs nog een penalty na hands in de 16 van een DUNO speler. Deze penalty werd echter gemist door een onfortuinlijke Jacko. Zo bleef de stand op 2-4 en konden de 3 punten bijgeschreven worden.

Uiteindelijk toch nog een mooie afsluiting van de 1e seizoenshelft. Door deze 3 punten werd namelijk de laatste plaats verlaten. Tevens bieden de laatste 2 wedstrijden genoeg aanknopingspunten voor een mooie, succesvolle 2e seizoenshelft. Op naar Spanje en na de winterstop weer knallen!

Opstelling Vredenburch: Berend (K), Allo, Barnas, Glenn, Max (85. Mo Brakka), Appie, Ruben (C), Moos, Michael (45. Tony), Tulp, Appol (75. Jacko)