2 - 2

HVV Hercules Den Haag JO15-2

4e klasse 06

9 februari 2019 8:55

Onze jongens mochten maar liefst 25 minuten langer slapen dan normaal. Want we speelden op het prachtige tijdstip van 8:55 uur thuis tegen Hercules. Maar we speelden dan wel weer een keer op veld 1.
Achteraf hadden we nog wel langer kunnen blijven liggen in bed. Bij Hercules stonden om 8:55 uur namelijk pas 4 spelers op het veld. Wat later dan gepland trapten we af tegen 10 man van Hercules.
Danilo en Sidi waren er niet bij.

Binnen een minuut staat het 1-0 door een doelpunt van Jamie. We blijven goed doordrukken en creëren genoeg kansen. Na ongeveer 10 minuten komen we op 2-0 door een doelpunt van de opgekomen Nicky.
De kansen op een 3e en 4e treffer willen er net niet in. En dan is ook Hercules compleet als de 11e speler het veld in komt. Tot de rust blijven we de bovenliggende partij. Al zie je wel dat Hercules ondertussen beter gaat draaien. We durven die grote gasten niet echt aan te pakken in de duels.
En met die rare wind zijn hun corners gevaarlijk, maar Kelvin houdt zijn goal schoon. Ruststand 2-0.

Na rust verandert het wedstrijdbeeld een beetje. Hercules krijgt meer balbezit. En je ziet dat zij een aantal erg goede voetballers hebben. Dat is ook niet zo vreemd als de JO15-1 van Hercules in de 2e Divisie speelt. Aan de bal blijven we wel kansen creëren. Maar verdedigend hebben ons middenveld en achterhoede het zwaar. Het duurt niet lang tot Hercules de 2-1 maakt. En je voelde aankomen dat ook de 2-2 ging vallen. We laten het af en toe helaas gewoon lopen. En dan is het belangrijk om positief te blijven jongens. Je speelt gewoon tegen een goede ploeg. Blijf elkaar positief coachen, niet lopen schelden en mopperen maar doe je best!

Jamie heeft pech met een prachtig afstandsschot op de lat. Dylan legt na een sprint panklaar terug op Stefano, die bal moest er eigenlijk in maar ook hij heeft pech en raakt de paal. En bij de laatste grote kans schiet Dylan zelf maar de keeper pakt hem goed in de lange hoek. De korte hoek had ook gekund.

Scheidsrechter Michel fluit wat eerder af omdat we de 1e helft een stuk later zijn begonnen.
De volgende teams staan al te springen om het veld op te kunnen.
Gezien de 2e helft is het denk ik geen slecht resultaat tegen deze sterke gasten. We hadden ook nog kunnen verliezen. Maar de 1e helft hadden we al afstand kunnen en moeten nemen.
Als we deze lijn doortrekken kunnen we het nog veel ploegen in de poule lastig maken jongens.