Vredenburch JO15-3

3e klasse 3

6 april 2019 12:15

Afgelopen zaterdag speelde JO15-3 de lastige uitwedstrijd bij ESDO.
Na een goede en positieve wedstrijd tegen Naaldwijk (0-1 verloren in de laatste minuut) en een sterke 1e helft tegen Quintus was het de vraag hoe onze jongens zouden presteren.
Op papier hebben we nog 9 spelers. Dus het zal de laatste wedstrijden een beetje leuren worden voor spelers uit andere teams. Dit keer zijn Kevin, Shahmeer, Montadar en Jaimy uit JO15-2 bereid om ons te helpen. Bedankt daarvoor ! (JO15-2 en 3 zijn na de winterstop omgedraaid ivm de klasse indeling)

Ik ben wat later terug van de kantine en ging er vanuit dat het nog 0-0 stond. Ik zie een erg gretige ploeg die steeds goed in beweging is. Kevin komt vaak goed in de bal en combineert met Montadar, Sahil, Jamie en Dylan. De eerste kansen zijn voor ons. Wel heeft Michael zijn handen vol aan de grote speler van ESDO. Maar achterin valt vooral het positieve coachen van Justin op. En dat is belangrijk dit seizoen waarin zoveel is gebeurd. Dat coachen lijkt Dylan goed te doen, hij is actief en scherp als Jamie hem regelmatig diep stuurt. Dylan komt in de bal en draait naar rechts open en geeft met zijn buitenkant de assist op Montadar. Die maakt keurig 0-1 na deze mooie aanval, dacht ik.
We blijven goed doordrukken en creëren kansjes. Uit een corner legt Dylan de bal gevaarlijk voor het doel van ESDO. En die kans moet je Jamie niet geven. Hij schiet de bal bijna door de touwen. 0-2, dacht ik. Kelvin grijpt nog een paar keer goed in en dan gaan we de rust in.

Na rust moet ESDO komen en dat doen ze ook. Ze hebben een paar goede spelers die individueel het verschil kunnen maken. Er komt wat meer strijd en de goede scheidsrechter moet wat vaker in actie komen. ESDO maakt kort achter elkaar 2 doelpunten. En toen werd ik even wakker geschud. Ik dacht dat het 2-2 stond, maar wat bleek… ESDO had in de 1e minuut van de wedstrijd al gescoord uit een corner !! Veel mensen hebben dat gemist. Het was dus stiekem al 3-2. Toch laten we ons niet zomaar uit het veld slaan. Amir gooit aan de linker kant zijn trukendoos open en zorgt voor gevaar. En uit een vrije trap op een meter of 20 schiet Jamie de bal prachtig in de linker bovenhoek, 3-3. Volhouden jongens, nog ongeveer 10 minuten te spelen.

ESDO zet een paar keer aan en komt in onze 16. Enzo probeert met slidings de aanvallen af te stoppen. Dat kan hij ook prima. Alleen zitten er wel risico’s aan, je kan te laat zijn of je krijgt de bal op je hand als je op de grond ligt. En dat laatste gebeurd helaas 2x. De 1e kon ik niet goed zien. Waar is die VAR?
De 2e was wel duidelijk. En met de nieuwe regels over hands kan de scheids eigenlijk niks anders dan 2x een penalty geven, 5-3. Balen voor onze jongens die zo hard hebben gewerkt en vooral de 1e helft opvallend goed hebben gespeeld. Ze hadden zeker een punt verdiend, het zit steeds niet mee.
Maar als we zo doorgaan komen er heus nog wel wat puntjes aan jongens.

Ik moet ook ESDO de complimenten geven. De scheidsrechter greep 1e helft direct in toen er gescholden werd. En hij was verder zeker niet partijdig. Ook in de kantine stond een enthousiaste groep vrijwilligers om ons te helpen. Mag ook weleens gezegd worden.