-

Vredenburch JO9-3

5e klasse 35

21 september 2019 10:00

Na een vrij weekend gingen de jongens van het nog ongeslagen JO9-3 dit weekend naar SVC'08 in Wassenaar. En we waren niet de enige. Er was geen parkeerplekje te krijgen.

John is even gestopt met voetbal en Kai sluit bij ons aan alsof hij al jaren mee doet.
Toen we op het veld stonden was er team achter ons aan het inschieten. Ik dacht eerst dat het de JO11 van SVC was. We zijn meestal een jaartje jonger dan onze tegenstanders. Daar hebben we ook bewust voor gekozen natuurlijk. Maar als je het verschil zag tussen Muhammed en hun langste speler pfff.

Maar hoe gaaf is het dan dat onze toppers er tegen die grote gasten gewoon opklappen zonder angst. SVC komt er af en toe gewoon niet uit. Ook krijgen we kansen en komen we denk ik terecht op voorsprong.
SVC krijgt ook kansen want als die lange speler met zijn grote stappen de bal krijgt staat ie zo voor ons doel. Maar gelukkig staat Dani leuk te keepen en pakt een paar mooie ballen.
Vlak voor rust wordt er nog 2x gescoord. 1x door ons, dus komen we op 0-2 tot ergernis van de trainer van SVC. In de laatste seconden krijgen we de bal net niet weg en scoort SVC de 1-2.

Na rust keepen Amir en Joah. Je merkt dat onze jongens de 1e helft veel hebben gegeven. De meeste energie lijkt een beetje weg te zijn. En als SVC met een gelukje op 2-2 komt is het wachten op de 3-2. We kunnen de duels niet meer zo fel aan gaan als in de 1e helft. Bij elke uitbal en corner staat SVC op een halve meter te wachten. Niet heel sportief maar goed. Mede daardoor hebben ze snel weer de bal en kunnen ze ook de 4-2 maken.

De jongens zijn de uitslag bij de penalty’s alweer vergeten. Wat een leuke sfeer is er toch onderling. Alle ouders zijn trots dat ze vooral de 1e helft zo hard hebben gewerkt.
Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen.