6 - 6

Vredenburch JO11-3

4e klasse 12

9 november 2019 9:00

Het voordeel van een kleine poule is dat je in de competitie binnen een paar wedstrijden al flinke stappen kunt zetten in het behalen van je gestelde doel. Dat houden we de jongens dan ook vandaag voor in onze wedstrijdbespreking. Vandaag winnen van REMO en je zet een reuzenstap richting de eerste drie plekken.

Maar alle ambities kunnen na 5 minuten alweer overboord. Net als vorige week beginnen we dramatisch aan de wedstrijd. Wederom komen ballen niet aan en zijn we vergeten hoe we ons positiespel moeten spelen. REMO weet dat ook niet altijd even goed, maar slaagt er toch in om ons op achterstand te zetten. Binnen een mum van tijd keken we dus al tegen een 1-0 achterstand aan. We bekomen even van de schrik en doen dan pogingen om aan het voetballen te komen. Dat blijft bij pogingen, want op geen enkel moment pakken we écht het initiatief. Het spel golft op en neer. Bij één van onze uitbraken besluit Dylan zijn geluk te beproeven en schiet de bal hard op de keeper, die overduidelijk niet op zijn gebruikelijke positie staat. De bal gaat er schitterend in en we staan weer gelijk. Daarna blijft het spel op en neer golven. Bij een uitbraak van REMO ontbreekt hen net het geluk om de 2-1 binnen te tikken. Bij ons komt Safouane net een schoenmaatje te kort om een aanval af te ronden.

Ook de tweede time out begint als een exacte kopie van het tweede kwartier van vorige week. Direct pakken we de bal en Sohayb stormt op het doel van REMO af. Hij heeft ook nog een goede afronding in huis en zorgt ervoor dat we voor het eerst in deze wedstrijd voor staan: 1-2. Maar daarmee houdt elke vergelijking met vorige week wel op. Vorige week konden we het namelijk opbrengen om elk kwartier beter te gaan spelen en dat zit er vandaag niet in. Bij een corner van REMO raakt Omar de bal met zijn handen. Onverbiddelijk legt de scheidsrechter naar de stip en daar weet REMO wel raad mee: 2-2. We proberen de druk op het doel van REMO te vergroten. Zo schiet Dylan mis en hebben we bij een scrimmage voor het doel van REMO net geen geluk. Maar onze gifbeker is helaas nog niet leeg. We lopen te rommelen achterin en geven de 3-2 cadeau. Na 5 minuten zijn we weer van de schrik bekomen en komen er steeds gevaarlijk uit. Op een gegeven moment wordt Damian aangespeeld. Hij wil wegdraaien, maar wordt getorpedeerd door de wild uitkomende keeper. De scheidsrechter past de voordeelregel uitstekend toe en dat biedt Sohayb de gelegenheid om de 3-3 binnen te schieten. En dan zou je denken dat we wakker zijn. Maar bij het opzetten van een aanval spelen we de bal door het midden. Hierop reageert REMO uitstekend en wederom staan we achter door onze eigen fout: 4-3.

We vragen de jongens of het in de rust niet eens tijd wordt om wakker te worden, de slaap uit onze ogen te wrijven en te gaan voetballen. We besluiten om dat te doen en stappen het veld weer op voor de tweede helft.  Maar misschien raadt u het al: ook die ambitie kan snel weer overboord. Dit keer duurt het maar een minuut. REMO maakt de 5-3 en schiet hiermee alle dromen van onze jongens aan flarden. Dat is ook te zien aan het restant van het derde kwartier. Het lijkt erop dat de jongens het op hebben gegeven en hebben berust in de naderende nederlaag. In de time out vragen we ze om gewoon gas te geven en geven we ze één opdracht mee: drie keer scoren in een kwartier. Geen tactische dingen of adviezen over posities: gewoon drie keer scoren in een kwartier en geen doelpunt tegen krijgen. Het lijkt erop dat we in het laatste kwartier wakker zijn. We jagen onze veel grotere tegenstanders op, proberen de duels te winnen en voor gevaar te zorgen. En dan is daar Safouane met de zo vurig gewenste aansluitingstreffer: 5-4! Je ziet dat de geest weer terug sluipt in de ploeg. Ze zetten zich schrap voor een laatste storm.

We drukken op het doel van REMO en stichten gevaar. We schieten op de paal en de keeper verijdelt nog gelukkigerwijs een aantal  doelpogingen. Maar bij het zetten van druk op je tegenstander geef je altijd ruimte weg. Die ruimte wordt door REMO optimaal benut en ze zetten tot afgrijzen van onze jongens en ons de 6-4 op het scorebord. Maar we blijven gaan. Jayden schuift mee in de aanval en zo proberen we nog extra druk bij onze tegenstander neer te leggen. Soms moet je simpelweg risico nemen. En dat betaalt zich uit. Jayden is het eindstation van een aanval van ons en schiet met nog een minuut of 5 te gaan de 6-5 binnen. De jongens juichen intens en gaan direct klaar staan voor de aftrap. Alles gooien ze op de aanval. De keeper van REMO besluit de bal ergens bij de middenlijn op te pakken. De vrije trap wordt snel genomen en we kunnen op het lege doel af. We schieten en… op de paal! Dit keer juichen de jongens van REMO intens, want ze willen die overwinning op ons maar wat graag behalen. Dat zie je ook aan de overtredingen. Die worden harder, de scheidsrechter wordt iets minder consequent. Maar dat doen ze alleen als ze bang voor je zijn, dus het werkt als doping. En dan breekt Sohayb door en doet wat we de hele wedstrijd al van iedereen vragen: schieten op die twijfelende keeper! Hij raakt de bal met buitenkant voet, dus hij draait van de keeper af en levert een orkaan van gejuich op: 6-6! De overtredingen worden daarna nóg harder. Damian wordt wederom het slachtoffer van een harde tackle. Jayden gaat achter de bal staan, krult de bal om de muur heen en…. treft de paal! Maar ook REMO is gevaarlijk. Boris heeft echter besloten om er niets meer doorheen te laten en heeft op verschillende momenten fantastische reddingen in huis en houdt ons op de been.  Na een uitbraak van REMO staan zij niet goed gepositioneerd en kunnen wij er met 3(!) man uit. WE voelen aan alles dat we op weg zijn naar de overwinning, want die ene verdediger zal ons niet kunnen stuiten als we de 6-7 ruiken. Tot onze verbijstering klinkt echter het eindsignaal en eindigt de wedstrijd toch in een beetje mineur. Volgens onze supportersschare resteerden er nog minimaal twee minuten, maar gedane zaken nemen helaas geen keer.

Jongens, wij snappen dat jullie dit punt koesteren en zien als een morele overwinning. Maar wij hebben vandaag twee punten verloren. Als we simpelweg scherp aan een wedstrijd beginnen, geven we onze tegenstander geen enkele hoop dat er iets te halen is. Volgende week hebben we een nieuwe kans op een goede wedstrijd en kunnen we ons wellicht revancheren voor vandaag. We spelen dan tegen Den Hoorn en dit belooft een heuse topper te worden. Den Hoorn en Vredenburch gaan namelijk gezamenlijk aan de leiding in onze poule. Dus komt dat zien, want wij hebben wat recht te zetten!