-

Vredenburch JO9-3

5e klasse 15

23 november 2019 9:30

Vorige week maandag stond ik weer op het veld met de jongens van JO9-3. Djavi zijn vader Randy en ik zag hoe de groep enthousiast alle oefeningen afwerkte. In de afsluitende partij zijn we weer veel bezig geweest met het positiespel. En dat was af en toe genieten van de mooie combinaties. Het gaat steeds een stukje beter.

Woensdag trainen onze toppers altijd bij Marco. En ook dat was weer een leuke training.
Sterker nog, de jongens kwamen thuis met de volgende woorden… opdrukken, echt moe, spierpijn, grote jongens training, geen tijd voor partij gehad.
Aan die inzet kan het afgelopen week dus niet gelegen hebben in elk geval.

Zaterdag mochten onze jongens aan de bak bij WIK. Raid en Kai zijn er niet bij.
We zijn er inmiddels aan gewend dat de tegenstander groter is dan ons. Maar we maken er altijd een mooie wedstrijd van. Soms trekt de tegenstander fysiek net aan het langste eind in de laatste 10 minuten, zoals vorige week tegen Celeritas. Bij Scheveningen pakten wij de verdiende overwinning.

Bij WIK spelen een paar prima voetballers. Ze zijn snel, behendig met de bal en sterk. Maar genoeg complimenten voor de tegenstander. Onze toppers komen namelijk al snel op voorsprong via Ahmet. Daarna schiet Amir ons naar 0-2. Dat gaat lekker. Het scoreverloop ging zo snel dat ik het niet meer helemaal bij kon houden. In elk geval maakt WIK de 1-2, wij weer 1-3.
Dan is er een fase waarin het lijkt dat WIK door het fysieke verschil de winst gaat pakken.
Sommige van onze jongens voelen dat zij terugkomen in de wedstrijd en balen van de 2-3 en 3-3.

Eren geeft het keepersshirt in de rust aan Amir. En na de laatste aanwijzingen in de rust gaan onze jongens weer het veld in om de overwinning te pakken. Het wordt een echt gevecht met goals aan beide kanten. We hebben zelfs even achter gestaan. Maar we staan vooral te genieten met z’n allen. Iedereen werkt hard en gelooft erin om deze grote sterke jongens sportief te verslaan. We zien mooie reddingen van Amir, slimme passes van Dani, kappen en draaien van Joah, loopacties van Djavi, Muhammed en Eren, tackles van Rayshawn en tot slot de winnende doelpunten van Ahmet.
Eindstand 5-7.

Op verzoek van een paar spelers gaan wij net als grote jongens na de wedstrijd ook even de kleedkamer in voor de laatste bespreking.
Complimenten jongens, jullie zetten echte mooie stappen met elkaar. We zijn trots op jullie.