-

Vredenburch JO9-3

5e klasse 15

30 november 2019 9:30

Onze eerste wedstrijd van dit seizoen was tegen HVV. Onze jongens knalden er bovenop en wonnen verdiend. Wel kwam HVV toen nog sterk terug 2e helft. In de heen wedstrijd was het een stuk spannender, 4-4.

Afgelopen zaterdag speelden we weer uit bij HVV. De warming-up deden we in een hoekje van veld 1. We hadden nog geen opstelling gemaakt of we moesten al gelijk beginnen ivm het strakke speelschema. Binnen een minuut stonden we 1-0 achter. Jammer maar gewoon doorgaan. Een paar minuten later maken we de 1-1. De jongens gingen op zoek naar meer en speelden veel op de helft van HVV. Via goals van o.a. Amir en de van achter opgekomen Joah (2x) en Rayshawn lopen we uit naar 1-4.

We staan te wachten op het fluitje voor de 1e korte pauze, maar dat komt maar niet. Ik wacht nog met wisselen, de scheids zal toch wel weten dat we 4 x 10 minuten spelen? Nou nee dus. Noodgedwongen staan onze 4 wissels dus 20 minuten te wachten. Ook weer een leer voor de volgende keer, dan trekken we gelijk aan de bel.
Na rust gaan de 4 jongens die wissel stonden dus spelen. Alhoewel het O9 is en het vooral om het plezier gaat zijn we als team best serieus bezig. Daarom was het jammer dat je je wissel plannetje niet kan uitvoeren, maar goed. Na een goal van HVV waarbij de bal eerst een stuk over de zijlijn ging. En een moment met meerdere geblesseerden op de grond reageren we (ik) een beetje geïrriteerd naar de scheids, sorry HVV.

HVV komt weer sterk terug in de wedstrijd hoor. Net als in de thuiswedstrijd speelt de Engelse jongen een goede wedstrijd. Ook de 3-4 was een mooie en harde volley van HVV. Ondanks nog een slim doelpunt van Ahmet delen we de punten weer, eindstand 5-5.
Vooraf klinkt dat gewoon prima. Achteraf is het dan balen voor onze talenten dat we net niet winnen na die mooie voorsprong.

Maar na een traktatie van Kai en een paar hele mooie penalty's van beide teams gaan we tevreden weer richting huis.