Julialaantje 15 B
2282NW
RIJSWIJK ZH
tel. 070-3952288

Met hulp van Sanne, Haroen en Herman hebben onze jongens toch nog kunnen trainen voor de derby tegen Laakkwartier. De ziekenboeg was net op tijd leeggestroomd voor de return van de wedstrijd, die uit een echte kraker opleverde (Uitslag 10-6). Ik ben erg benieuwd hoe we in deze periode spelen tegen Laak. Een 2e periode waarin we gewoon lekker meedraaien met 2 overtuigende overwinningen en 2 kleine nederlagen van 3-2. O.a. tegen koploper SVC, dat met hangen en wurgen overeind bleef.

Dit keer beginnen we zelfverzekerder dan in de heenwedstrijd. Ik durf te zeggen dat dit het beste 1e kwart van het seizoen is. Het is gaaf om te zien dat onze jongens hebben geleerd van die heenwedstrijd. We blijven uit de duels en laten de bal rond gaan. We leggen Laak ons positiespel op. Kan het overwicht ook al uitbetaald worden met een doelpunt? JA ! Weer is het die slimme Raid die ons met een belangrijk doelpunt verdiend op voorsprong zet, na voorbereidend werk van middenvelders Jordan, Kai en Amir. Achterin spelen Dani, Rayshawn en Djavi ijzersterk. Goed gecoacht door Boris.

De voorsprong geeft ons natuurlijk vertrouwen. Op sommige momenten zelfs iets teveel. Middenvelders en verdedigers lopen massaal richting de helft van Laak. Maar bij balverlies laten we Dani een paar keer alleen achter met 2 of 3 tegenstanders om zich heen, tot frustratie van Boris die dat ziet aankomen. Eerst gaat het dankzij ingrijpen van Djavi nog maar net goed. Maar niet veel later maakt Laak toch de onnodige gelijkmaker.

De duels worden soms wat steviger en het is de vraag of we ons hoofd koel kunnen houden. Na het zelf missen van een paar grote kansen komt Laak ook wat vaker bij ons doel. En precies als tegen HVV krijgen we de bal niet weg bij Boris en tikt Laak de 1-2 binnen.
Even balen, maar dan komt er een belangrijke fase waar onze kanjers achteraf een groot compliment voor zullen krijgen. Het kan nu 2 kanten opvallen. Maar we laten ons niet gek maken en proberen te blijven combineren. Aanvoerder Amir, die dit kwart even in de achterhoede speelt, komt mee naar voren en zet zelf een aanval op. Na een combinatie met Kai schiet hij met een strak schot de 2-2 binnen. Yes ! We gaan even rusten met deze gelijke stand.

Na rust wordt er van beide kanten hard gewerkt. Daylen helpt waar het nodig is. Hij maakt een paar mooie loopacties. Ook Dani komt een paar keer met lef op naar voren, hij stuurt Raid keurig diep en zakt weer rustig in.
De goede keeper van Laak moet vaker in actie komen omdat we duidelijk op zoek zijn naar de 3-2. Schoten van o.a. Jordan, Raid, Joah en Daylen worden door hem gestopt. Ook de laatste man van Laak, de jonge versie van Virgil van Dijk, grijpt vaak sterk in. Complimenten voor zijn spel. Laak krijgt nog 2 corners. Pfff spannend. Maar Boris laat ze met prima grondwerk niet meer scoren in de 2e helft.

Aan de overkant heeft Ahmet pech als een schot uit de draai net op de paal beland. Amir probeert met dezelfde actie als bij zijn gelijkmaker nu ook de winnende te maken. Raid, die zich weer vaak goed vrij loopt, was ook aanspeelbaar. Joah zoekt een gaatje voor zijn gigantische linker. Maar helaas wil de bal er niet meer in. Als we ook maar iets van commentaar mogen geven, is het dat we onszelf niet belonen met meer doelpunten. De scheidsrechter fluit voor het eindsignaal.

Net als wij bij de uitwedstrijd, zijn nu een aantal ouders van Laak teleurgesteld over een paar beslissingen van de scheidsrechter. Het wordt sportief uitgepraat.
We hebben van beide kanten een leuke pot gezien. Deze 2-2 voelt ondanks de vele kansen toch als een overwinning. Want we tellen bij onze 2 doelpunten stiekem het leeftijdsverschil op.. (met 2 dispensatie spelers bij Laak was dat verschil soms 2 jaar). En daarom hebben onze jongens in elk geval een chocoladeletter T in hun schoen verdiend beste Sint. De T van TROTS graag.