2282NW
RIJSWIJK ZH
tel. 070-3952288

Woensdagavond speelde een deel van ons team een super leuke oefenwedstrijd met Voetbalschool BEST tegen Sparta Rotterdam.
En met de lastige wedstrijd van vandaag tegen Laak - en maandag een oefenwedstrijd tegen Skillz op het programma, wordt de lat hoog gelegd voor onze jongens.

Laak zijn we al 2x eerder tegen gekomen dit seizoen. Voetballend hebben we toen laten zien dat we mee kunnen komen. Fysiek waren het zware potjes. De laatste versie van de derby eindigde in 2-2 en hadden we een licht veldoverwicht.

Vandaag liepen we eerlijk gezegd een beetje achter de feiten aan. Alhoewel de eerste grote kans voor Ahmet was, nam Laak het stokje al snel over. Door 2 lullige doelpunten kwam zij (wel verdiend) op voorsprong.
We laten het een beetje gebeuren. Bij een 0-3 stand (mooi afgerond na een snelle overstap) zijn we 10 minuten voor rust een beetje wakker geworden. Raid zorgt met een paar leuke combinaties voor dreiging voorin en we krijgen wat kansjes. We zien ineens weer het team wat we gewend zijn te zien.

In de 2e helft zien we hetzelfde beeld. Laak zit er bovenop. De talentvolle keeper en laatste man spelen ijzersterk. We zetten daar niet heel veel tegenover.
Daylen en Djavi blijven het wel proberen. Weer pas in de laatste 10 minuten van de 2e helft gaan we voetballen. Jordan probeert met een paar mooie passes de aanvallers diep te sturen.
Maar we lopen ons helaas vaak vast.

Gaan we voor het eerst dit seizoen zonder doelpunt het veld af? Nee gelukkig maken we nog een eretreffer.
Djavi krijgt na een heerlijke actie de kans om uit te halen en doet dat ook… vol op de lat. Net als vorige week is Daylen er als de kippen bij om de rebound binnen te lopen. Eindstand 1-5.
Leren van deze wedstrijd en op naar de volgende.

De wedstrijd wordt altijd in de kleedkamer als team afgesloten. Dit keer gaat er een muziekje aan, onder de warme douche en lekker gek doen. Wat een leuk team hebben we met elkaar!