Van Hogenhoucklaan 37
2596TA
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3248361

Het is al weer even geleden dat we een echte wedstrijd hebben gespeeld. 11 december om precies te zijn. Toen sloten we de 2e periode af met een mooie overwinning bij Graaf Willem.

Vandaag mochten we weer op bezoek bij HVV.
We zijn HVV al eerder tegengekomen dit seizoen. Toen waren de teams aan elkaar gewaagd. We speelden niet onze beste wedstrijd. Door een doelpunt uit de kluts verloren we vlak voor tijd helaas met 3-2.

Boris en Raid zijn vandaag helaas afwezig.
Jabbari neemt Boris zijn plek over onder de lat.
Dani en Jordan komen uit de ziekenboeg.
Op hetzelfde hobbelige veld trapen we af. Het eerste kwartier speelden we hetzelfde als in de eerste wedstrijd. Onrustig, met onnodige foutjes. Ook liepen we regelmatig weg van onze posities. Allemaal geen ramp, alleen weet je dat onze jongens beter kunnen.

HVV heeft best een aardig team. De lange blonde houdt de boel dicht achterin.
De kleine dribbelaar voorin zorgt voor de acties en gevaar. Die moeten we niet teveel ruimte geven. Anders komen we in de problemen. Helaas komen we dat inderdaad. Na eerst een bal op de lat te hebben geschoten komt HVV even later verdiend op een 1-0 voorsprong .

Maar langzaam aan komen we wat beter in de wedstrijd. De duels zijn net als in de 1e wedstrijd soms fel en op het randje. Beide ploegen willen elkaar niks cadeau geven.
We krijgen meer balbezit op de helft van HVV. Als een handbalteam staan we rond het keepersgebied van HVV opgesteld.
Dat levert een paar corners op. Als HVV de bal niet weg krijgt slaan we toe. Joah schiet de 1-1 binnen. Een mooie opsteker voor rust.

De eerste minuten na rust willen we eigenlijk iets te snel of iets te graag. Op het moment dat we vrij hoog op het veld staan kan HVV er onderuit voetballen. De HVV speler maakt dankbaar gebruik van de vrije ruimte en zet Jabbari op het verkeerde been, 2-1.

We stropen de mouwen op en gaan vol voor minimaal de gelijkmaker. Kai, Djavi en Daylen nemen de ploeg op sleeptouw. Er komen kansen, vrije trappen en corners. En op het moment dat Ahmet op de keeper afgaat wordt hij van achteren neergehaald. Een overtreding in het midden van het keepersgebied is volgens mij een penalty. De scheidsrechter kent die na wat aarzeling uiteindelijk ook toe. Jordan legt aan om ons terug in de wedstrijd te schieten. Helaas is het niet zijn dag vandaag, want de bal komt vol op de lat.
Maar…dit is typisch een situatie voor Daylen. Terwijl de keeper al omdraait onderschept hij slim de bal uit de rebound en schiet de verdiende 2-2 binnen. Yes!

In de laatste minuten proberen we nog wat kansen te creëren. Ahmet kapt en draait en zoekt een gaatje. Maar de bal wil er helaas niet meer in.
Kai krijgt nog een bal heel hard in het gezicht. De scheidsrechter fluit gelijk af bij deze gelijke stand.

Op basis van onze inzet in de 2e helft had er misschien iets meer in gezeten. Maar we moeten eerlijk zijn. Het niveau lag vandaag weer erg dicht bij elkaar.
Terwijl we vorige keer met lege handen het veld af gingen, nemen we nu een punt mee naar huis. Goed gedaan jongens.