Julialaantje 15 B
2282NW
RIJSWIJK ZH
tel. 070-3952288

De sneeuw van vrijdag is op tijd gesmolten zodat onze wedstrijd op veld 4 gelukkig gewoon door kon gaan. We spelen tegen SVC’08, die we ook in onze eerdere poules tegenkwamen. Toen hadden zij een sterke 2e periode, waarin zij 2e werden.

Wat we nog wisten is dat SVC een hele grote keeper heeft. We kregen de bal er toen moeilijk in en verloren uiteindelijk met 3-2.
Maar we zijn als team nu lekker bezig en kunnen het iedereen moeilijk maken. Daar gaan we dan ook weer ons best voor doen. Hoe we voor de dag komen is wel even de vraag. Afgelopen week zijn namelijk meerdere spelers ziek en geblesseerd geweest.

We beginnen een beetje rommelig aan de wedstrijd. Ballen worden voor ons eigen doel langs gespeeld, we krijgen de bal soms niet lekker onder controle en we lijden regelmatig balverlies. Nadat we zelf de eerste kansen hebben gemist raakt SVC de paal na een schot uit de kluts.
In het 2e kwart komt er meer voetbal bij ons in de ploeg en belonen we onszelf met 2 doelpunten. De duels zijn soms stevig maar worden sportief opgelost door een hand te geven.

Na rust drukken we door en lopen we uit naar 3-1. Er zitten een paar prima aanvallen bij waarin o.a. Amir en Djavi voor een goede aansluiting tussen de achterhoede en de voorhoede zorgen.
Er lopen wel een paar leuke spelers bij SVC.
Regelmatig weet hun keeper de bal nog net uit de hoek te tikken. Djavi moet wat vliegende tackles ontwijken. En Joah heeft ook een slimme verdediger tegenover hem staan.
Wij hebben 3 wissels en dat blijft een hele puzzel om het zo eerlijk mogelijk te doen. In die fase van de wedstrijd durfde ik Rayshawn namelijk niet te wisselen omdat hij zoveel duels won achterin. Aan het begin van de wedstrijd moest hij nog even inkomen. Maar hij groeide in de wedstrijd en speelde een ijzersterke 2e helft. Samen met Dani vormt hij het vertrouwde blok achterin.

De enige treffer van SVC viel vanuit een uitbal een beetje lullig in de korte hoek en dat was balen voor Boris, die een sterke wedstrijd stond te keepen. Maar doordat wij daarna gelijk de 4-1 binnen schieten gooien we de wedstrijd definitief op slot. Daylen, die zijn gewenste doelpuntje had gemaakt, schoot Rayshawn nog wel 2 keer goed te hulp door een gat dicht te lopen. Maar in de laatste minuten heeft SVC niet meer de kracht om wat terug te doen en maken wij ook nog de 5-1 en 6-1. Yes !

Goed gedaan jongens. Wat zijn jullie hard blijven werken, complimenten! De doelpunten werden gemaakt door Djavi 2x, Amir, Daylen, Jordan en Joah.
In de kleedkamer vieren we 2 feestjes. De overwinning én de verjaardag van Kai. Hij had sowieso een top week met zijn 1e stage dag bij Sparta. Maandag weer lekker trainen en voorbereiden op de volgende wedstrijden. Woensdag spelen we eerst een oefenwedstrijd tegen DHL. Zaterdag spelen we een competitiewedstrijd thuis tegen HVV.