Julialaantje 15 B
2282NW
RIJSWIJK ZH
tel. 070-3952288

Vooraf: een wedstrijd , waarbij Vredenburch graag de derde wedstrijd in de derde periode wil winnen en Quick Steps punten wil pakken in de strijd tegen degradatie.

Vredenburch maakte de ambitie voor de derde periode meteen duidelijk. Quick Steps werd teruggedrongen op eigen helft en via mooie aanvallen ontstonden direct mooie kansen. Al snel werd uit 1 van die aanvallen de bal vanaf de rechterkant strak voorgegeven en hard ingeschoten: 1-0.

Ook hierna bleef Vredenburch aanvallen en via opnieuw mooie combinaties vielen de 2-0 en 3-0 snel achter elkaar. Vermeldenswaard is nog dat een mooie (ingestudeerde) variant bij een corner met 2 overstapjes de derde man bijna de 4-0 maakte maar de keeper kon ternauwernood redden.

Zoals bekend van Quick Steps geven zij echter nooit op. En via een wat makkelijk gegeven vrije trap knalde zij net voor rust een bal snoeihard in de kruising, ruststand 3-1. Vlak na de rust leek Vredenburch nog niet bij de les, want snel scoorde QS zelfs de 3-2 en geloofden zij er weer in.

Gelukkig herpakte Vredenburch zich snel en met hetzelfde combinatie voetbal van voor de rust maakte Vredenburch de 4-2 en de 5-2. Dat QS bleef strijden bleek weer, want even later lag toch de 5-3 erin. Uiteindelijk maakte Vredenburch via opnieuw een vloeiende aanval de 6-3, wat tevens de eindstand was.

Door deze overwinning staat Vredenburch nu met 9 uit 3 bovenaan in de derde periode met een doelsaldo van 16 voor en 4 tegen. QS daarentegen moet nog hard knokken om de 2e degradatie achter elkaar te ontlopen.

Ondanks de belangen bij deze wedstrijd hoefde de scheidsrechter geen kaarten uit te delen (of was ie ze in de haast vergeten mee te nemen?-😉).
Al loop ik toch al aardig wat jaartjes rond in het amateurvoetbal heb ik nog nooit meegemaakt dat een scheidsrechter in de derde helft ook de hoofdrol opeist. Op bijgaande foto zie je hem onder luid gejuich de show stelen bij een Turkse hit. Gelukkig kan dit ook nog in de amateurvoetbal wereld.

Voor Vredenburch is aanstaand (Paas) weekend geen programma. 15 april is de eerstvolgende uitwedstrijd in de derde periode tegen Quintus. Traditioneel een lastige tegenstander voor ons. Dus kom vooral dit elftal steunen in de strijd voor een periodetitel.

Balsponsor

Balsponsor bij deze wedstrijd is Dennis Niehorster (op de foto met onze aanvoerder Bas), vooral bekend als horeca ondernemer en nu sinds enkele jaren beheerder van Tennispark Vredenburch, gelegen aan de Huis te Landelaan 3, nog geen paar honderd meter van de Burcht.
Menig KRSV Vredenburcher tennist daar of heeft daar getennist. Een gezellig park om met mooi weer ook een drankje te doen. Dennis is druk bezig om op korte termijn een aantal gravelbanen om te turnen tot padel banen. Gelet op de enorme populariteit van deze sport is het verstandig om deze ontwikkeling van het park te volgen en tijdig in te schrijven.