2282NW
RIJSWIJK ZH
tel. 070-3952288

Een beetje gehavend stonden we zaterdagochtend aan de aftrap van de derby tegen Semper Altius. Dani was niet lekker vrijdagavond. Damian en Amir waren licht geblesseerd. Ahmet had woensdag last van zijn voet, maar nam toch de basisplaats van Amir over. Dit zijn geen excuses om ons in te dekken hoor. Want we hebben genoeg spelers die het team op sleeptouw kunnen nemen.

Onze aanvoerder van deze week was diezelfde Ahmet. Van hem komt altijd gevaar vanaf de linkerkant. Na goed werk van Daylen zette Ahmet ons binnen 5 minuten al op 1-0. We kregen daarna kansen om verder uit te lopen op Semper. Het zou verdiend zijn, Semper was nog niet bij Boris geweest.

In het 2e kwart waren we het kwijt. Er zat even geen voetbal in de ploeg, we stonden te vaak stil en eenmaal aan de bal gingen we er heel slordig mee om. Semper zette juist een tandje bij. Hun omschakeling en positiespel zagen er goed uit. Ze creëerden niet heel veel uitgespeelde kansen. Maar door hun 1e schot op doel en een flipperkastbal bij de paal stonden we toch ineens met 1-2 achter.

Ondanks dat we in het 3e kwart zelfs op 1-3 achterstand kwamen werd dit kwart beter dan afgelopen weken na rust. Als team knalden we er bovenop. De ballen die in het 2e kwart net niet lekker vielen kregen we nu wel goed mee. En als we het middenveld hebben veroverd is het wachten op de 2-3. En die kwam er ook! Het was weer Ahmet die de bal hard in het dak van het doel knalde.

Tijd voor een tactische wissel in het 4e kwart. Jordan maakt plaats voor een extra aanvaller. Hij baalt, maar begrijpt dat het even alles of niets is. Met heel veel inzet gaan we op jacht naar de gelijkmaker. Semper weet het niet meer. En dan dwingen we ook foutjes bij ze af. Een Semper verdediger slaat een bal uit de lucht in het keepersgebied. Scheids Martien kan niks anders dan een penalty geven. Amir gaat achter de bal staan. En geloof het of niet… we hebben veel geoefend op penalty’s laatste tijd. Niet om Frans Hoek te overtuigen dat Boris in Oranje moet (dat weet ie al). Maar omdat we er een paar hadden gemist dit seizoen. Dit keer is het wel raak en bezorgt Amir ons de gelijkmaker.

Net als vorige week krijgen we op het laatst nog een paar flinke kansen. Brent krijgt een hele grote als de bal bij de 2e paal valt. Maar een moment van twijfel wordt in deze spannende JO12 poule gelijk afgestraft. De goede keeper zit er gelijk tussen. En dan is het afgelopen. We houden een punt over aan deze sportieve en spannende derby. Super trots op de manier waarop onze jongens vandaag weer zijn terugkomen in de wedstrijd.
In onze poule, waarin het niveau dicht bij elkaar ligt, kan het nog alle kanten op. Wij kunnen ons opmaken voor 2 hele mooie laatste wedstrijden voor de winterstop. Eerst thuis tegen koploper KMD, zelfde tijd zelfde plek. Daarna uit tegen Velo.