Julialaantje 15 B
2282NW
RIJSWIJK ZH
tel. 070-3952288

Begin van het seizoen speelden we een sterke wedstrijd tegen HVV JO12-1 die we wonnen met 7-2. In de 4e periode komen we elkaar weer tegen. Er lijkt dit keer alleen een compleet ander HVV team en begeleiding op het veld te staan. Dat blijkt ook als de leider aan de spelers vraagt of ze elkaar al kennen. We weten niet precies hoe en wat, maar we zullen bij de les moeten zijn. Dylan en Mamadou vervangen de afwezige Djavi en Rayshawn.

In het 1e kwart laten beide teams leuk voetbal zien. Het tempo ligt gelijk lekker hoog. Er zit best voetbal in de ploeg van HVV. Vooral een speler met witte schoenen is steeds gevaarlijk. Hij heeft blijkbaar een goed schot want zodra hij aan de bal is hoor je meerdere jongens roepen “schiet schiet”. Uit een heerlijke aanval die begint bij Daylen komen we zelf op een 1-0 voorsprong. De bal wordt met een paar mooie combinaties tussen Damian en Brent rond het doel van HVV gespeeld. Voor dat doel gunnen we elkaar de bal en Amir, die goed mee op is gekomen, rondt af.
Maar kort daarna doet HVV al wat terug. Precies die jongen die we niet aan de bal wilden laten schiet met een boog over Boris heen, 1-1. Dit belooft wat voor de rest van de wedstrijd.

De jongen met de witte schoenen is samen met 2 wat grotere spelers dreigend. Zeker als ze door hebben dat ze “vandaag buitenspel mogen staan”. Mmm opvallend, maar ok. Later zetten we Amir op hem als directe tegenstander en is het meeste gevaar geweken. Het zijn onze toppers die op 2-1 komen via Ahmet. Eind 1e helft maakt Dani zijn rentree na 7 weken eruit te zijn geweest. Het is nog een beetje onwennig, alhoewel zijn 1e balcontact bijna een assist oplevert. Maar we zijn vooral blij dat ie weer kan voetballen.

In het 2e kwart vind ik ons de bovenliggende partij. Mamadou en Ahmet zijn met hun snelheid een plaag voor de HVV verdedigers. Helaas spelen we de bal een paar keer te ver voor ons uit. Jordan zorgt voor een prima ruststand van 3-1.  Het feit dat hij en Amir scoren is precies zoals we ook in de kleedkamer bespraken. Ook vanuit een wat meer verdedigende positie kan je scoren. Als je maar actief mee doet. Damian had toch wat last van zijn hoofd na een duel in de 1e minuten van de wedstrijd. Hij blijft even langs de kant.

Het 3e kwart is begonnen. Dylan krijgt even rust. Omdat Djavi en Rayshawn dus afwezig zijn, zijn we dun bezet in de verdediging. Als we vervolgens ook op een paar meter afstand gaan dekken maak je het HVV wel erg makkelijk om de 3-2 langs Boris binnen te schieten. Het is een paar minuten onrustig van onze kant. Dit komt mede door de vele spelers die op andere posities spelen. Maar aanvoerder Kai laat zich horen. Kom jongens doorzetten nu. Mamadou en Ahmet voeren de druk op met hun snelle dribbels. HVV heeft er moeite mee. Het is Mamadou die ons op 4-2 zet. En we doen helemaal goede zaken als Brent de 5-2 in de hoek legt. Precies op het moment dat HVV even dacht terug te komen slaan we toe.

In het 4e kwart wisselen we nog wat door op verschillende posities. HVV doet nog iets terug waardoor de eindstand op 5-3 komt. Een prima resultaat tegen een versterkt HVV. In de kleedkamer vieren we een klein feestje. Van de andere velden horen we ook redelijk gunstige uitslagen.
Na de vakantie rest ons nog 1 thuiswedstrijd tegen Semper. We gaan die wedstrijd waarschijnlijk in als koploper met 3 punten voorsprong en een goed doelsaldo. Maar we moeten ook eerlijk zijn dat RAS minder wedstrijden heeft gespeeld. We gaan ons uiterste best doen en zien wel hoe het afloopt. Hoe dan ook maken we er een feestje van. Komen jullie ook kijken ?