Poelpolderstraat 25
2493VE
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-4445071

Met een berg vertrouwen na de laatste wedstrijd gaan onze jongens op bezoek bij koploper Leidschenveen. Ondanks dat het wennen is dat we niet elke week winnen zien we genoeg goede fases in de wedstrijden tot nu toe. We hebben eigenlijk maar 1 doel met elkaar en dat is niet wekelijks weggespeeld worden, maar mee doen op dit niveau met leuk voetbal. In de kleedkamer bespreken we de laatste puntjes.

Leidschenveen heeft een aardige ploeg. Aangestuurd door een hele actieve trainer gaan ze de duels vaak fel aan. Onsportief niet, maar wel overal kort bovenop. Ahmet heeft er last van in het 1e kwart. Als we de eerste fase door zijn delen we wat speldenprikjes uit. En hoe mooi is het dat we deze keer niet veel kansen nodig hebben om op voorsprong te komen. Amir speelt Damian in, die speelt door naar Ahmet. Ahmet draait open en schiet de 0-1 binnen.

Leidschenveen zet er een tandje bij. En we laten ons naar achteren drukken in het 2e kwart. Aan de bal is het niet zoals we dat willen zien en goed kunnen. Niemand lijkt de bal te willen. We blijven naast een tegenstander stil staan, soms zelfs erachter. Als we ook verdedigend spelers laten vrij staan maken we het Leidschenveen wel heel makkelijk. Zijn gaan erop en erover en zo staan we ineens 3-1 achter. Dit had zomaar 6-1 kunnen zijn als zij het vizier op scherp hadden en Krystian niet een aantal reddingen had gedaan. Sommige spelers hebben ook pijntjes. Het plannetje met Rayshawn in een meer aanvallende rol zullen we daarom later opnieuw proberen.

In het 3e kwart doen we uit het niets wat terug. Een mooie voorzet van Damian wordt door Amir diagonaal binnen gekopt, 3-2. Zal dit het vuurtje bij ons een beetje aanwakkeren? Maar nee, we sjokken terug, zetten de organisatie niet neer. En de vogelvrije speler van Leidschenveen tikt zo gelijk de 4-2 binnen. Balen.

In het laatste kwart kunnen we op een of andere manier toch weer de koppies omhoog krijgen. Aan de coaching van de Leidschenveen trainer te horen zijn ze het even kwijt. Het is dat de Aziatische jongen achterin als een beest staat te verdedigen anders waren we al eerder in de buurt van het doel gekomen. Krystian pakt ondertussen een paar hele belangrijke ballen. Jordan haalt nog 2x een bal van de lijn en geeft een paar keer goed rugdekking.

Als dan toch de 4-3 valt van wederom
Ahmet, die de keeper op het verkeerde been zet, heb je het gevoel dat het nog kan. We laten een paar leuke aanvallen zien zoals je die ook 1e helft had willen zien. Amir kopt weer op doel, de bal daalt langzaam en raakt precies … de lat. “Ooeeeeeh” hoor je langs de lijn. Dan is het tijd. We zijn te laat wakker geschud. Leidschenveen was tot nu toe wel een van onze betere tegenstanders. Maar als we vanaf het begin zo spelen als het laatste kwart heb je gewoon kans tegen elke tegenstander.

Onze jongens mogen trots zijn op de veerkracht die ze hebben getoond. Daardoor stappen we maar met een kleine nederlaag het valt af. Vrijdag vroeg naar bed. En zaterdag vanaf het 1e kwart scherp proberen te zijn.