Noordweg 26
2291EE
WATERINGEN
tel. 0174-292779

De laatste wedstrijd van 2023 bracht ons naar Velo. Een ploeg die onder ons staat op de ranglijst. Maar omdat er verder niets meer op het spel staat dan een mogelijke 2e plaats voor ons, kunnen beide teams lekker vrijuit voetballen. Jordan is onze aanvoerder vandaag. Die band wilde hij afgelopen seizoenen liever niet om. Maar met zijn spel van laatste weken was die nu dubbel en dwars verdiend. Dean start onder de lat, Kai heeft wat last en start als wissel.

De beginfase is gelijk spectaculair. We zien leuke aanvallen, maar ook foutjes aan beide kanten. Het is Velo die daar als eerste van profiteert. Ondanks rugdekking van Djavi na instappen van Dani. Duikt er in het centrum ineens een andere speler op die de 1-0 kan binnen schieten. Door een foutje van de keeper van Velo krijgt Damian een kadootje en komen we snel op 1-1.

Als Dean even later uit zijn doel komt weet Velo hem te omzeilen en de 2-1 te maken. Niks aan de hand jongens, gewoon doorgaan. Angelo komt kort daarna aan de bal na goed werk van Brent en draait sterk weg bij zijn tegenstander. Hij knalt gelijk de 2-2 tegen de touwen. Wat een begin en waar gaat dat eindigen met die uitslag vandaag ?! Rayshawn begon trouwens in de punt van de aanval en kon dat bijna bekronen met een doelpunt.

Voetballend vind ik ons de betere ploeg. Maar Velo biedt prima tegenstand. Eenmaal aan de bal schieten ze die vaak lang naar de voorhoede. Als wij de bal terugveroveren zitten zij er soms kort en stevig op bij ons (daarover zo meer). Amir probeert het een keer van afstand. Het is een mooi schot dat de keeper nog net kan tegenhouden. Maar uit de rebound schiet Ahmet de 2-3 binnen. In die fase zijn we heer en meester. Amir zet de keeper met een Messi achtige schijnbeweging op het verkeerde been en schiet dan de 2-4 binnen. Dat is ook de ruststand.

Het 3e kwart is voetballend gezien niet zo sterk als tegen KMD. Het komt op werken aan. Het fysieke spel waarmee Velo ons in de 1e helft afstopte kunnen wij ook spelen. Er zijn wat momenten met overtredingen. En er ontstaat zo een beetje een onrustige en onvriendelijke 2e helft. We steken uiteraard ook hand in eigen boezem. We krijgen alleen langzaam de indruk dat men aan de overkant vindt dat het allemaal alleen aan ons ligt. En dat is niet helemaal eerlijk natuurlijk “waar 2 kijven, hebben 2 schuld”.

Wordt er dan nog gevoetbald? Ja zeker. We laten nog een paar mooie aanvallen zien. En ook Velo rukt een paar keer sterk op naar voren. Beide keepers kunnen zich onderscheiden. Krystian stond ondertussen onder de lat. Hij houdt ons op de been met een paar erg goede reddingen. De Velo keeper doet nog een hele mooie zweefduik. In het 4e kwart maakt Ahmet de 2-5 wat ook de eindstand is. Goed gedaan jongens. De spelers geven elkaar een sportieve hand en gaan richting kleedkamer.

Gelukkig hebben we na afloop een prettig gesprek met de scheidsrechter en trainer van Velo. Zoals de Velo trainer zegt “het worden kerels. En onderweg zien we bepaald gedrag of dingen gebeuren die wij in goede banen moeten proberen te leiden”. Hij heeft helemaal gelijk!

We sluiten deze wedstrijd af in de kleedkamer. We houden onszelf altijd eerst even een spiegel voor. Zoals meneer Kaktus vroeger zei “wat hebben we hiervan geleerd…?! Maar we zijn vooral ook positief over het halen van de 2e plaats in de poule (met een wedstrijd minder gespeeld). We zagen een paar sterke wedstrijden met verzorgd en geduldig voetbal. Tegen KMD hadden we meer verdiend. Maar tegen RAS lieten we het zelf liggen. Kortom een leuke en leerzame 2e fase. Op naar de 3e ronde, met ook weer nieuwe kansen. Iedereen fijne feestdagen gewenst.