Opnieuw is de laatste seconde bepalend. Vredenburch – Maasdijk: 2-2

Julialaantje 15 B
2282NW
RIJSWIJK ZH
tel. 070-3952288

Een kampioenschap wordt uiteindelijk beslist over veel wedstrijden, waarbij geluk en pech meestal gelijkelijk wordt verdeeld tussen de topploegen. De strijd voor het kampioenschap in 4D lijkt al lange tijd te gaan tussen de top 3 Zoetermeer, Maasdijk en Vredenburch. Dan zijn de onderlinge duels natuurlijk extra belangrijk. Enige weken terug scoorde Vredenburch in de allerlaatste seconde de gelijkmaker (2-2) tegen Zoetermeer. Nu stond Vredenburch tegen Maasdijk verdiend en lange tijd voor met 2-1, maar nu kreeg Vredenburch in de allerlaatste seconde de gelijkmaker om de oren. Tsja en dan heb je als thuisploeg natuurlijk behoorlijk de pest in. In de wedstrijd zelf was al vrij snel duidelijk dat Maasdijk voor een punt kwam. Ze kwamen nauwelijks over de middenlijn. Nauwelijks, maar die ene keer was het wel meteen raak. Balverlies en via 2 schijven stond Maasdijk vrij voor de goal, 0-1. Vredenburch bleef gewoon doorgaan met aanvallen en nog voor de rust viel de verdiende gelijkmaker uit een mooie aanval en een strak schot in de beneden hoek. Na de rust een zelfde spelbeeld, Maasdijk verdedigde het punt en Vredenburch viel aan. Uit 1 van die aanvallen, eindigend met een hard schot, een rebound en raak 2-1. En dus moest Maasdijk komen en moest Vredenburch terug. Op zijn Maasdijks werden de lange mannen naar voren gestuurd en werden de ballen er in gepompt. En in die laatste fatale seconde gebeurde het dus toch.

Balsponsor Ton’s muziek en eetcafé

Balsponsor bij de wedstrijd tegen Maasdijk was Ton’s. Nog niet zo lang geleden vierde Ton’s zijn 40 jarig bestaan. Veel Rijswijkers dronken bij Ton hun eerste biertje en de kroeg is nog steeds een begrip in Oud Rijswijk e.o. veel activiteiten vinden er altijd plaats zoals Koningsnacht, live zangertjes, pub quiz etc. Binnenkort  is de bekende kerstavond weer aan de beurt. Kortom alle reden om een drankje of een hapje te doen bij Ton,s in de Herenstraat.

Met nog vanwege de gesteldheid van het veld gestaakte wedstrijd tegen Quintus voor de boeg (1-0 voor in de 28ste minuut) staan we er nog gewoon goed voor. In verliespunten (slechts 4 en nog ongeslagen) staan we gelijk met Zoetermeer en 3 verliespunten minder dan nummer 3 Maasdijk. Kortom na de winterstop zijn we in 2024 nog steeds volop in de race voor het kampioenschap.

De eerstvolgende wedstrijd staat gepland voor zaterdag 27 januari thuis tegen Delta Sport. Hopelijk is dan het nieuwe kunstgrasveld gereed en kunnen we weer vanaf de tribune de wedstrijd beleven.

Tot die tijd allemaal fijne feestdagen en een voorspoedig 2024!