Julialaantje 15 B
2282NW
RIJSWIJK ZH
tel. 070-3952288

Wij hadden samen met O11-1 de eer om de eerste (jeugd) wedstrijd op het nieuwe kunstgras te spelen. Onze tegenstander is WIK dat na de 2e fase net als ons uit de Hoofdklasse is gedegradeerd. We moeten het nog steeds zonder Kai en Krystian doen. En voor de wedstrijd moet helaas ook Liam ziek afmelden.

Wat gelijk opvalt na het fluitsignaal is dat beide ploegen er zin in hebben. Het zijn 2 teams die aan elkaar gewaagd zijn. Het tempo ligt gelijk erg hoog. En aan de handelingssnelheid is te zien dat beide ploegen het Hoofdklasse niveau aantikken. Er is geen tijd om even aan te nemen en te kijken.

Persoonlijk ben ik vooral trots op de manier waarop we ons positiespel spelen. En hoe we moeilijke  situaties voetballend proberen op te lossen. Na een mooie aanval via Angelo zet aanvoerder Damian ons op 1-0. Die naam zal je nog een paar keer horen..
Want niet veel later vuurt hij een prachtige bal af op het doel van WIK. De bal knalt vol op de kruising, maar Amir staat op de goede plek om de rebound binnen te schieten, 2-0.

Wat verder opvalt is dat het achterin goed staat. Op Djavi kan je altijd rekenen. Ook Dani speelt een sterke wedstrijd. Hij wint zijn duels en geeft een paar mooie passes die met een boog op de juiste snelheid zo in de loop meegenomen kunnen worden.

Als de grote sterke aanvoerder van WIK door het midden op mag komen haalt hij snoeihard uit. Dean kan de bal stoppen maar uit de rebound valt toch de 2-1. Alhoewel WIK echt een sterke ploeg heeft, was dit wel de 1e kans die ze creëerden. Maar geen zorgen. Want uit een corner is daar weer … Damian. De kleinste man van het veld komt zo hoog in de lucht als Michael Jordan en kopt de 3-1 binnen. De marge van 2 is helaas van korte duur. WIK doet wat terug als we iets te enthousiast druk zetten op de helft van WIK. Uit de omschakeling maken zij de 3-2. Maar vlak voor rust komen we alweer op 4-2. We maken gebruik van een bal die de WIK speler net met de voet over de lijn tikt. Binnen 2 seconde hebben we Damian voor de keeper vrij staan…. Goal !

In de rust is het  even bijkomen van al het harde werk. We waarschuwen ervoor dat WIK er een schepje bovenop zal doen, ook fysiek. We zijn er nog lang niet. Na rust lijkt Damian de wedstrijd in het slot te gooien. Met een werkelijk fantastisch doelpunt, met links over de keeper in de rechter bovenhoek, schiet hij ons naar 5-2. Een sterk begin van het 3e kwart.
Maar WIK geeft niet op. De 5-3 bezorgt ons nog geen zorgen. Maar als de 5-4 Dean verrast moeten we even scherp zijn. Het is niet zo dat we het kwijt zijn hoor. Want aan de andere kant van het veld raken we voor de 4e keer de lat bij 2 sterke kopballen van Angelo, zonde !

Jordan krijgt even de verdiende rust. Amir gaat wat verdedigender staan en gaat schuin voor Rayshawn spelen. Brent krijgt de opdracht om vooral de rust te bewaren en het balletje te laten gaan. Dat kan hij goed. Als de tijd doortikt krijgt onze ploeg weer dat overwinngsgevoel. We gaan dit niet meer weggeven. We creëren nog wat aardige kansen en krijgen meerdere corners. Uit een van de laatste van Ahmet kan Damian de 6-4 langs de keeper koppen. Jaaaaa de overwinning is binnen.

Dat we kunnen voetballen weten we eigenlijk wel. Er komt soms alleen meer bij kijken om te kunnen presteren. Daar hebben we woensdag over gesproken met elkaar. In de koppies moet het ook goed zitten. Naast de mooie doelpunten van Damian heb ik vooral ook genoten van de manier waarop hij dat op heeft gepakt en het team enorm positief “aanvoerde”.

Trots op jullie toppers ! Woensdag spelen we een thuiswedstrijd voor de Haaglanden Cup tegen Monster. Daarna even een weekje vrij.