Julialaantje 15 B
2282NW
RIJSWIJK ZH
tel. 070-3952288

Afgelopen zaterdag stond de 2e wedstrijd van de 4e fase op het programma. Als voorbereiding op deze wedstrijd tegen RAS O12-1 kwam Milan van O16-1 woensdag een gasttraining geven bij ons. Hij  had een paar leuke oefeningen voorbereid. Maar helaas merkten we bij de warming-up al dat niet iedereen er zin in had.

En eerlijk gezegd zagen we dat zaterdag ook een beetje terug aan het begin van de wedstrijd. Binnen een paar tellen heeft RAS de eerste gevaarlijke bal al afgevuurd op Krystian. We komen, tegen de verhouding in, nog wel op een 1-0 voorsprong, dankzij een mooi uitgespeeld doelpunt van Damian op aangeven van Angelo. Maar RAS gaat onverstoorbaar door. Hun lange spits houdt Rashawm flink bezig. Een hoge bal die door de vingers van Krystian glipt zorgt voor de 1-1. En kort daarna valt ook de 1-2. Sommige van ons lopen wat te mopperen onderling, wat het spel niet ten goede komt. Uit de rebound van een vrije trap loopt RAS uit naar 1-3.

We komen langzaam wat beter in de wedstrijd. RAS heeft een prima ploeg. Maar we hoeven hier niet met dikke cijfers van te verliezen. We creëren wat kansen die er net niet in gaan. Een vrije trap van Jordan levert altijd gevaar op, maar deze keer geen doelpunt. En helaas valt aan de andere kant dan zelfs de 1-4 voor rust. In de pauze wijst Perry nog even op de training van woensdag. We draaien een fantastisch seizoen, maar het zal in deze Hoofdklasse echt niet vanzelf gaan. Onze jongens hebben nu nog een half uur om de wedstrijd proberen te kantelen. Koppies omhoog en positief blijven!

Djavi en Damian gaan in de aanval spelen. Met Ahmet opkomend vanaf het middenveld worden er een paar goede kansen gecreëerd. Damian zet ons op 2-4. We groeien meer en meer in de wedstrijd. We hebben RAS meer op hun eigen helft terug gedrongen. Alhoewel we genoeg kansen krijgen scoren we helaas niet meer in het 3e kwart.
De aanwezige supporters en clubgenoten zien dat RAS op 2-5 komt. Maar onder leiding van aanvoerder Kai zetten onze toppers er nog een keer de schouders onder. Nadat Angelo het zijnet raakt, schiet Damian ons even later op 3-5 met zijn 3e van de dag. Zou het dan toch nog lukken?

Liam en Brent winnen hun duels. Amir neemt een paar goede corners. Het worden nog spannende minuten als we de 4-5 zouden maken. Maar helaas schiet RAS onze hoop op aan duigen. Bij een eindstand van 3-6 fluit Marius af. Hij had de soms stevige, maar sportieve wedstrijd goed onder controle. Zo verliezen we onze eerste wedstrijd sinds 9 december 2023, toen verloren we van ….. RAS O12-2.

We feliciteren hen met de overwinning en bedanken ze voor de spannende wedstrijd. Bij deze bedanken we ook onze supporters en de mannen van O16-1 voor het aanmoedigen. Volgende week goed trainen voor de nieuwe ronde met ook nieuwe kansen, uit in Bergschenhoek.