KSD-Marine 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse B

28 november 2015 14:30

Kooi, E.

Vanaf het eerste fluitsignaal stond de wedstrijd in het teken van strijd en passie.
KSD begon veel scherper aan de wedstrijd en binnen 5 minuten werd de verdediging van Vredenburch zo onder druk gezet dat een miscommunicatie tussen laatste mam Wesley Koch en Keeper Dylan Voeten de 0-1 inleidde. Niet veel later stond de 0-2 al op het scorebord.

De teleurstelling bij de spelers van Vredenburch was groot. Juist vandaag wilde de ploeg aan het grote aantal supporters laten zien waar ze de afgelopen maanden zo hard voor gewerkt hadden.
De ruggen werden gerecht en het team van Vita Lorente ging vol op zoek naar de aansluitingstreffer. Achterin ging aanvoerder Wesley Koch voor zijn verdediging spelen en duwde zijn ploeg steeds verder naar voren. KSD kwam er amper meer uit en Vredenburch kreeg kans na kans

Uiteindelijk kopte Davy Lucassen de bevrijdende aansluitingstreffer binnen. Vredenburch putte daar energie uit en voerde de druk op. Weer werd kans na kans gecreëerd maar bleef de 2-2 uit. Aan de andere kant had vooral Mike Oldenburg zijn handen vol aan de behendige en snelle spits van KSD.
Maar Vredenburch ging steeds beter spelen en uiteindeljk moest de keeper van KSD aan de noodrem trekken. De uitstekend leidende scheidsrechter spaarde de keeper met geel. Maar legde de bal wel op de stip. Glen Hoek twijfelde geen seconden en schoot de verdiende 2-2 binnen.

Met deze stand werd de rust bereikt. In de rust werd afgesproken om vol op de aanval te blijven spelen.

Dat werd de tweede helft dan ook gedaan. Het zeker niet slecht spelende KSD werd het voetballen onmogelijk gemaakt. Over het hele veld werden er felle duels uitgevochten. Het publiek had geluk dat er vandaag een scheidsrechter was die snapt wat een passie vol potje voetbal inhoudt. Hij liet vaak doorspelen en greep hard in als spelers over de schreef dreigde te gaan. Daardoor bleef het een heerlijke wedstrijd om naar te kijken.
Vredenburch bleef doorgaan met druk zetten en vooral heel veel kansen missen. Het publiek genoot van de passie van hun ploeg en ging er vol achter staan.Het was geweldig om te zien hoe vooral de jeugd spelers van Vredenburch hun oudere maatjes toezongen en aanmoedigde.
Na 70 minuten was de van een blessure terug gekeerde Peter Barnas op en werd hij vervangen door Jeromay. Jeromay nam zijn taak moeiteloos over en gaf de ploeg weer nieuwe energie.
Uiteindelijk schoot Glen Hoek de bevrijdende 3-2 binnen en was het verzet bij KSD gebroken. Niet veel later schoot Davy de 4-2 binnen en Nick de 5-2.

Daarna was het tijd om samen met de supporters een feestje te vieren.De selectie en de club dankt Bert Mensinga voor de geweldige DJ die hij had geregeld. Daardoor ontstond er een ouderwets feest in de kantine die oude tijden deden herleven.
De sportieve mannen van KSD Marine feestte vrolijk mee waardoor er ook een geweldige derde helft ontstond.
Zo hoort voetbal ook beleefd te worden. Strijd en passie op het veld en feest en vriendschap in de kantine.
Bron: haagsamateurvoetbal.nl