Vredenburch 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse B

5 december 2015 14:30

Gurp, J.P.J. van

Afgelopen zaterdag stond de lastige uitwedstrijd tegen Quick Steps op het programma. Quick Steps, de club die als enige VELO een puntje kon afsnoepen en al 8 wedstrijden ongeslagen was, dacht dat Vredenburch de volgende prooi zou zijn. Vredenburch, ook een club in vorm, wist de laatste 3 wedstrijden ruim te winnen en staat bovenaan de 2e periode.

Vanaf minuut 1 was er maar 1 club die aanspraak maakte op de winst, namelijk Vredenburch. Na een vroege openingsgoal werd het nog 1-1, maar nog voor rust kwam Vredenburch weer aan de leiding. Direct na rust was de wedstrijd al beslist, 1-3 en voetbalde de Rijswijkers het duel simpel uit.

Flink wat personele problemen voor Vita Lorente in de aanloop naar Quick Steps, vooral in aanvallend opzicht. Daarom verhuisde rechtsback Tomas Haaksma naar de rechtsbuiten positie. Een gouden greep bleek na de wedstrijd, want al na 3 minuten kon Haaksma alleen op de keeper af na een mooie steekbal van Boulakjar. Met een snoeihard schot werd de keeper in de korte hoek verrast. Een lekker begin voor Vredenburch! Quick Steps bleek ook naar de 0-1 nog niet wakker, want Boulakjar had de 0-2 op zijn schoen, maar zijn schuiver belande op de paal. Toch kwam de 1-1 letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Een prima actie en prima lob van Struan Ridderhof, werd dmv de tegenwind het goal in geblazen. De bal had anders een paar meter overgegaan. Een flinke tegenvaller dus voor Vredenburch. Maar Vredenburch wordt met de week niet alleen fysiek sterker, maar ook mentaal. De Rijswijkers stroopte de mouwen nog eens op en combineerde er weer vrolijk op los op de knollentuin van Quick Steps. Peter Barnas had na een vlotte aanval de 1-2 op zijn schoen, maar een uiterste inspanning van een Quick Steps verdediger voorkwam dat. De corner die daarop volgde belande, wederom gedragen door de wind, bovenop de lat. Na een half uur spelen kwam Vredenburch dan toch verdiend op 1-2. Collin van der Meer zette goed door op rechts, waarbij de QS verdediger dacht de bal uit te laten lopen snoepte van der Meer de bal af. Een strakke voorzet werd door Davy Lukassen simpel binnengetikt. Met die stand werd ook de rust bereikt.

In de 2e helft was het wederom Vredenburch die als een raket uit de startblokken kwam. Wesley Koch mocht een vrij trap nemen van een meter of 30(!). Waar iedereen van QS dacht aan een hoge bal in de pot, daar dacht Wesley Koch anders over. Met een streep van jewelste werd de doelman wederom in de korte hoek verrast, 1-3. De coach van QS ging daarna gelijk 1 op 1 spelen. Vredenburch was daar niet echt van onder de indruk en bleef stoïcijns met 3 spitsen spelen. Het spelbeeld veranderde wel. QS zocht alleen nog maar de fysiek sterke spitsen met de lange bal, maar het verdedigende blok stond als een huis. Vredenburch had een paar keer in de counter voor de genadeklap kunnen zorgen, maar ging af en toe slordig om met de kansen. Een kwartier voor tijd kwam QS bijna terug in de wedstrijd ware het niet dat de uitblinkende doelman Dylan Voeten met een katachtige redding de marge op 2 liet. Vlak daarna dacht QS dat het alsnog op 2-3 kwam, maar de goed leidende jonge scheids keurde deze af na een vlagsignaal van zijn assistent.  Na 90 minuten keihard werken werd de Rijswijkse vechtmachine beloond met het laatste fluitsignaal en konden er weer 3 punten worden bijgeschreven.

Een prima overwinning dus, waarbij Vredenburch nu klimt naar de 5e plek in de ranglijst. Misschien nog wel belangrijker is dat Vredenburch 1e staat op doelsaldo in de 2e periode. Duindorp en Loosduinen wonnen ook deze 4 wedstrijden. Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen HPSV op het programma. De laatste wedstrijd van het jaar willen de mannen van Lorente ook winnend afsluiten!

Opstelling Vredenburch: Voeten, Nabil, W. Koch, R. Koch, Sheriff, Boulakjar, Barnas (35. Oldenburg), van der Meer, Lukassen, Voorham (46. De Lange) en Haaksma.