2 - 2

Delft C1

C-junioren, C2, Groep 3 06

29 augustus 2015 10:00

Na een moeizame voorbereiding is afgelopen zaterdag het tweede C selectieteam de bekerronde gestart. Met een nieuw team moest er worden aangetreden tegen Delft C1. Met een achterhoede bestaande uit drie voormalige D1 spelers, Kebron, Bart, Joshua. De ervaren Mex en een nieuwe keeper Henrique maakte de achterhoede compleet. Het middenveld werd gevormd door Diego, Ibrahim en Baris. Voorin stonden Tom, Abdel en Jim. Younes en Ismaël begonnen op de bank. Daan en Oguzhan zijn nog niet speelgerechtigd.

Het nieuwe C2 kwam flitsend uit de startblokken. De bal ging rond alsof het team al jaren samenspeelde. Na een minuut of zes leverde dat meteen een doelpunt op. Bart kwam met de bal aan de voet mee naar voren en speelde de precies op tijd vertrokken Jim in de diepte aan. Jim bleef rustig voor de goal en passeerde de keeper, 1-0. Het overwicht van de eerste 10 minuten werd minder en Delft kwam terug in de wedstrijd. Toch bleven we het proberen met verzorgd voetbal en ook werd er gestreden voor iedere bal. Het leverde geen grote kansen op en ook onze keeper Henrique had nog geen bovenmatige inspanningen hoeven te verrichten. Met een 1-0 voorsprong gingen we rusten.

Vlak voor rust was Mex op een gevoelige plek behoorlijk geraakt en voor hem was Younes al in de ploeg gekomen. Na rust wisselde Abdel voor Ismaël. Delft schakelde echter in het begin van de tweede helft een tandje bij en kwam vlak na rust op 1-1. Na een corner en een scrimmage voor het doel kwamen ze zelfs op voorsprong. Toch zit er karakter in dit C2. Bijna iedereen volgde het voorbeeld van Diego om minimaal zijn duels te winnen en met nog 5 minuten op de klok en achterin 1 tegen 1 kwamen we gelukkig toch nog tot scoren. In twee instanties kreeg Younes de bal achter de doelman van Delft en stond er een terechte 2-2 op het bord.