Laakkwart. C2

C-junioren, C1, Groep 2 21

12 september 2015 10:15

J. Hoedaefia

In heel wat wedstrijden tegen de buren van Laakkwartier is er veel rivaliteit en gaat het er pittig aan toe. Vaak is het spannend. Van spanning was zaterdag al snel geen sprake, want de tegenstander had niks in te brengen. De C1 liep eenvoudig over de opponent heen. Bij rust stond het 5-0. Het eindsignaal klonk al na vijfenzestig minuten. Toen zaten er negen in. Laakkwartier wist niet te scoren. Veel Vredenburch kansen werden ook nog gemist, terwijl de doelman van de thuisclub de hele wedstrijd niets te doen had.  De C1 kon niet in de sterkste formatie aantreden. Oualid, John en Delano waren geblesseerd.

Het eerste doelpunt viel toen Sjoerd voorgaf op Tristen, die daarna de bal aflegde op Eray, die vandaag in de spits speelde. Eray maakte 1-0. Tristen rondde bekwaam af nadat de Laakkwartier keeper mis zat. Eray werd binnen de zestien neergelegd. Sjoerd schoot de penalty in de rechterhoek. Sten tikte uit een vrije trap de 4-0 binnen. Sjoerd zorgde met een schot van de rand van het strafschopgebied via de vingers van de keeper voor de 5-0 ruststand.

In de tweede helft was Gijs succesvol na een mooie rush langs de rechterkant. Hij kwam op vanaf de middenlijn, was zijn tegenstanders te snel af, en schoot langs de uitkomende keeper de zesde goal binnen. Laakkwartier verzuimde even later een muur neer te zetten bij een vrije trap van Sjoerd. Het was zo voor voorstopper Sjoerd minder moeilijk zijn derde te maken (kan me niet herinneren dat je er sinds de mini’s wel vaker zo veel scoorde). Tristen maakte de 8-0. Na een voorzet van Sten scoorde hij ook zijn derde doelpunt, waarmee de eindstand 9-0 werd.

Volgende week uit tegen Semper Altius. Weer een derby dus, dit keer tegen een club uit Rijswijk. Semper won met 0-4 tegen de C3 van Velo (Velo won eerder ook met 9-0 van Laakkwartier), en doet bovenin mee. Vredenburch hoeft voor Semper zeker niet bang te zijn. Met de juiste inzet en wedstrijdmentaliteit kan daar gewonnen worden. Sterkte voor de geblesseerden. Ik hoop dat jullie er volgende week weer bij zijn.