Gijs is met vier doelpunten goud waard in Rijswijkse derby

1 - 5

Vredenburch JO15-1

C-junioren, C1, Groep 2 21

19 september 2015 10:00

Na een gelijkspel en twee overwinningen staat de C1 bovenaan in de bekercompetitie. De ploeg is nog als enige ongeslagen en  passeerde koploper Schipluiden, dat thuis van SVH verloor. Delano, Whalid en John deden een week geleden niet mee door blessures, maar waren er deze week weer bij. Delano speelde de hele wedstrijd. Whalid viel halverwege de eerste helft geblesseerd uit. John was er wel maar speelde niet. Hij liep de hele partij langs de lijn met de vlag in zijn hand.

Vredenburch begon ongelukkig aan de wedstrijd. Sten speelde de bal terug op de keeper, maar de doelman ging in de fout doordat hij de natte bal liet schieten, en niet kon voorkomen dat deze over de doellijn verdween. Vredenburch kwam daardoor onnodig op achterstand. Nicky bleef de rest van de wedstrijd echter goed op de been en revancheerde zich zo voor het ongelukje in de beginfase. Het was de aanvoerder zelf die weer orde op zaken stelde. Sten schoot de bal uit een corner van Tristen vanaf de linkerkant,in de rechterhoek van het doel  en zorgde zo voor de gelijkmaker. Jordy kwam voor Whalid in het veld. Gijs reageerde alert bij een fout van de Semper doelman, die hem de bal in de voeten speelde. Hij passeerde de keeper  vanaf de punt van het strafschopgebied met een bekeken schot in de rechterhoek. Gijs maakte 1-3 nadat hij kort voor rust goed gebruik maakte van zijn snelheid. Met een rush langs de rechterkant van het veld was hij zijn tegenstanders te snel af. Zijn inzet verdween langs de rechterpaal in het net.

Sjoerd bleef in de tweede helft langs de kant en zo verdween een van de dragende spelers. Invaller Bart liet echter zien dat hij op die positie goed uit de voeten kan. Hij verrichtte onder meer met een paar goede slidings een aantal prima ingrepen. Delano was dicht bij een doelpunt toen hij uit een counter de keeper passeerde en vervolgens op de paal schoot. Na een voorzet van Tristen vanaf de linkerkant kwam Gijs goed naar binnen en schoot met zijn derde goal de 1-4 binnen. Erray passeerde op de as van het veld een paar tegenstanders, maar leek net iets te ver door te gaan, waardoor de aanval dreigde te stranden. Gijs pikte de bal echter op en maakte zijn dag bijzonder succesvol door ook nog eens de 1-5 te scoren.  Mex die er voor de tweede keer bij was en als rechtsback en op het middenveld opereerde toonde zich opnieuw een aanwinst voor het team.

De C1 heeft een druk programma want woensdag wordt de wedstrijd tegen VELO ingehaald. De zaterdag daarna is weer een thuiswedstrijd, dan moet er tegen Den Hoorn worden gespeeld. Twee tegenstanders die gezien de stand op de ranglijst en de eerdere uitslagen in de poule te pakken moeten zijn. Het zou mooi zijn wanneer dat lukte. Als iedereen er voluit voor gaat moet het mogelijk zijn de punten te pakken.