“C1 is sterker dan de tegenstander, maar gaat slordig met de kansen om”.

SVH/Celeritas C1

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 06P

7 november 2015 11:45

R. Marquard

Sjoerd was weer terug van een week excursie met school. Hij begon deze wedstrijd op de bank. Bart is er niet meer bij. Hij zit nu bij de C2. Vandaag waren er een  speler van de D1 en C2 als wissel bij. Van de vele kansen voor rust hadden er meer in gemoeten. Het duurde echter tot bijna halverwege voor het 1-0 stond.

Gijs speelde voorin weer een prima wedstrijd. Hij was nauwelijks af te stoppen, was fel en passeerde gemakkelijk, en verdedigde bovendien ook nog goed mee. Bij een goede actie vanaf de rechterkant ging  hij drie man voorbij en wist de prima SVH doelman zijn schot nog net tot corner te verwerken. In de eerste helft had Vredenburch wind mee en speelde het spel zich volledig op de helft van de tegenstander af. Toen Delano  Erray in het centrum bereikte, ging het schot van de centrumspits net over. Even later scoorde Erray wel uit een voorzet van Gijs, maar werd het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Na een vrije trap van Tristen schoot Gijs over. Een schot van Delano ging naast. Een inzet van Erray ging over het doel. Na een vrije trap van Moos kopt Mex hard in en wist de doelman de bal nog net over de lat heen te tikken. Eindelijk viel het doelpunt dan toch toen Gijs na een actie op de rechtervleugel goed voor gaf en de bal via Erray bij Delano kwam, die van dichtbij doeltreffend was. Bij een volgende kans voor Delano belandde de bal op het dak van het doel.

In het tweede bedrijf bleef Moos geblesseerd langs de kant. Johnny verschoof naar de linksback positie en Sjoerd begon als linkshalf. Toen Oualid later uitviel ging hij als midmid spelen. De tweede helft begon voor Vredenburch dus met slechts een doelpunt voorsprong. SVH putte daar moed uit, want de ploeg speelde in de eerste fase na rust veel beter. In de eerste tien minuten mocht de tegenstander drie corners nemen. Nadat Gijs in het strafschopgebied onderuit werd gehaald, scoorde Sjoerd uit de strafschop 2-0 met een beheerst schot in de rechterhoek. Het SVH verzet leek toen wel gebroken. Goed ingrijpen van de SVH doelman voorkwam een volgend Vredenburch doelpunt. In het laatste stuk van de wedstrijd kwamen Joel en Kebron als linksback en linkshalf voor John en Oualid in het veld. De goede linkerspits van SVH wist het toen nog even spannend te maken. Hij zorgde na een actie op de linkervleugel voor de aansluitingstreffer. Vredenburch stelde even later echter orde op zaken toen Delano na een corner de 3-1 binnen schoot.

De C1 is de competitie met twee overwinningen goed begonnen en moet er voor zorgen dat het er vol voor blijft gaan. Volgende week moet de uitwedstrijd tegen Semper zeker niet te gemakkelijk worden opgevat. De uitwedstrijd tijdens de bekercompetitie werd met 1-5  gewonnen. Onderschat de tegenstander vooral niet. Op hun site staat dat ze blij zijn weer bij Vredenburch in de poule te zitten zodat ze revanche kunnen nemen voor die wedstrijd:
"We hebben eigenlijk maar 1 wedstrijd gespeeld waarbij we de onderliggende partij waren. Gelukkig zit Vredenburch C1 ook in onze competie poule dus kunnen we revanche nemen" (citaat uit de C1 wedstrijdverslagen van de site van Semper Altius).