6 - 4

Vredenburch JO13-6

D-pupillen zaterdag, D6, 7e klasse 11

7 november 2015 8:30

Vanmorgen moesten we de 1e uitwedstrijd in de competitie van dit seizoen spelen tegen WIK. Na weer een vroege wekker konden we om half 9 starten op het nieuwe kunstgras veld van WIK. Joep was ziek dus moest er iemand anders keepen vandaag. Shameer had vorig seizoen al bewezen een prima stand-in te zijn, dus was de keuze makkelijk om shameer te laten keepen. WIK begon meteen furieus aan de wedstrijd. Met veel fysiek probeerden ze door de verdediging heen te komen alleen lukte dit door goed verdedigen niet. Aan de andere kant kregen wij toch ook wel een paar goede kansen. Jammer genoeg stond ons vizier nog niet op scherp. Door een klein foutje van de keeper van WIK kwamen wij dan toch op een 1-0 voorsprong. Maar binnen 10 minuten had WIK die achterstand al omgebogen naar een 2-1 voorsprong. Een paar minuten voor de rust maakten wij een schitterende goal, Hashem stuurde met een perfecte diepte pass Liam weg die daardoor vol op snelheid alleen op de keeper af kon gaan. En eenmaal in de "16" bleef Liam wel heel erg cool en scoorde dus heel beheerst de 2-2 in de korte hoek. Met deze stand gingen we ook de rust in.
Na een kleine pep-talk van de trainer konden de boys aan de 2e helft beginnen. Hopelijk nu wel met meer strijd als in de 1e helft want dat ontbrak er wel een beetje aan. Al snel werd duidelijk dat de scheidsrechter in onze ogen een iets te wit-zwarte bril op had.... Met een blok voor de bal waarbij Kevin zn hoofd wilde beschermen kreeg hij de bal onder zn oksel en ja je raad het al.... Penalty tegen. 3-2 achter. In een hele rommelige fase hierna werd het snel ook 4 en 5-2 voor WIK. Hierna konden we pas wat terug doen door Rahat, 5-3 dus. Jammer van de scheids dat hij het spel tot 3x toe stil legde op het moment dat Liam aan de bal kwam helemaal vrij op rechts omdat er toch ineens wat aan de was met een speler van WIK aan de andere kant van het veld. We kregen dan wel de bal terug maar de "angel" is dan natuurlijk uit de aanval, jammer. Uiteindelijk werd het nog een soort van korfbal uitslag want we scoorden allebei nog 1x, 6-4 dus. Was trouwens wel een goede aanval waaruit Kubat in de re-bound kon scoren.
19 december spelen we weer bij en tegen WIK tegen hetzelfde team maar dan voor de 2e ronde van de beker. En dan weten we wel wat we moeten doen om de overwinning over de streep heen te trekken!