2 - 5

Vredenburch JO15-1

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 06P

14 november 2015 10:15

In de bekerpoule moest de C1 ook al tegen Semper, toen werd het 1-5. Zaterdag was Vredenburch opnieuw een stuk sterker. Het werd nu 2-5. Het veldspel van de C1 ziet er steeds verzorgder uit. Vooral de eerste twintig minuten van de wedstrijd werd er prima gecombineerd. Na rust vielen er spelers met blessures uit en werd en werd er veel met de posities achterin en op het middenveld geschoven. Oualid begon op de bank. Baris van de C2 zat daar ook. Sjoerd stond voor rust weer op de midmid positie. Hij doet het daar goed.

Vredenburch had de eerste helft stevig wind tegen. De C1 liet zich daardoor echter niet op de eigen helft terugdringen en bepaalde het spel. Dat speelde zich voornamelijk op de helft van de tegenstander af. Een schot van Erray vanaf de linkerkant van het strafschopgebied ging over. Sjoerd kopte uit een corner links naast het doel. In de twaalfde minuut bracht hij Vredenburch met een kopbal uit een volgende hoekschop op 1-0. Tegen de verhouding in kwam Semper even later op gelijke hoogte. Hun eerste mogelijkheid werd uit een vrije trap vanaf de linkerkant goed binnen gekopt. De C1 liet zich niet van de wijs brengen en drong opnieuw sterk aan. Een goede kopbal na een corner werd door de Semper doelman prima gestopt. Delano maakte al heel wat goals. De 1-2 van zaterdag vond ik de beste die ik tot dusver van hem zag. Hij kreeg de bal op de middenlijn. Op weg naar het doel was hij de Semper verdediging te snel af. Hij passeerde de goed uitkomende keeper, kwam rechts in het strafschopgebied in een moeilijke hoek, maar wist ondanks een vergeefse sliding van een Semper verdediger toch te scoren.  Erray zorgde na een pass van Sjoerd  vanaf het middenveld voor de 1-3 ruststand (de technisch fraaie aanname van Sjoerd die daaraan vooraf ging moet wel even vermeld).

Oualid begon na rust op het middenveld, maar speelde slechts kort. Hij viel al snel geblesseerd uit. Hij had veel pijn en heeft waarschijnlijk zijn voet gekneusd. Laatste man Sten kon na een bal op een gevoelige plek niet verder. Sten speelt rustig en sober, maakt weinig fouten, oogt zeker en bouwt van achteruit goed op. Ook linkshalf John (die zijn twee hoofden grotere tegenstander de baas was)  viel uit met last aan zijn rug. Baris viel in en speelde zelfs in het centrum van de defensie. De vele verschuivingen kwamen het spel niet echt ten goede. Ook leek, zoals wel vaker bij een voorsprong, de spirit een beetje verdwenen. Sjoerd schoot een strafschop langs de rechterpaal beheerst binnen nadat Erray onderuit was gehaald. Na een goede aanval langs de rechterkant maakte Semper 2-4. Delano zorgde met een schot vanaf de linkerkant van het strafschopgebied voor de 2-5 eindstand.

Medekoploper DSVP won opnieuw makkelijk, met 0-3 in Den Hoorn. De derde koploper Forum Sport, dat net als RKDEO ook een kandidaat lijkt voor bovenin, leed voor het eerst puntverlies. Ze verloren met 1-2 van RKDEO. Forum Sport is volgende week een gevaarlijke tegenstander. De C1 moet over zeven dagen naar Voorburg. De ontmoetingen daar worden zelden makkelijk gewonnen. Het is wel de bedoeling dat Vredenburch ook dan met drie punten naar huis komt. Als de mentaliteit en inzet goed zijn kan dat.