1 - 7

Vredenburch JO15-2

C-junioren zaterdag, C2, 3e klasse 06

14 november 2015 13:30

C2 was de competitie qua resultaat niet goed begonnen. Wel gaf de tweede helft van vorige week een goed gevoel en wordt er doordeweeks keihard getraind. Vandaag weer tegen Laakkwartier, een ploeg die in de bekercompetitie al een keer was verslagen.

Een brede selectie vandaag, waarbij Tommy zich tijdens de warming up blesseerde. Younes, Baris en Cenk begonnen naast trainer Tolga en leider Roy op de bank.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Laakkwartier. Geholpen door een straf windje kwamen onze mannen nauwelijks van eigen helft en werd er ook slap gespeeld. Bijna alle duels werden verloren en er was geen vat op twee behendige aanvallers van de thuisploeg. Het was dan ook niet gek dat het na zo’n minuut of 10 1-0 werd na een verraderlijke hoge bal. Die 1-0 leek wel een wake-up call want in eens besefte het team dat de mouwen moesten worden opgestroopt om tot een goed resultaat te komen. Er werd weer strijd geleverd en Noah moest na een pittig duel met een blessure even het veld ruimen. Baris nam zijn positie centraal op het middenveld over en we verschenen meer en meer op de goede helft van het veld. Steeds vaker werden onze spitsen gevonden en het was Michael die op snelheid de achterhoede van Laakkwartier zijn hielen liet zien en goede goal maakte, 1-1. Het bleek een bevrijdende treffer, want ineens begon het te lopen. De achterhoede met Bart en Jordy centraal en Kebron en Duurkoop aan de zijkanten metselde de boel aardig dicht. Op het middenveld werd er door Antony, Baris en Diego keihard geknokt en ook de voorhoede onder aanvoering van Michael, met Jim en Jessey op de vleugels ging veel beter draaien. Ongeveer een kwartier voor rust ontsnapte Jim vanaf links weer ouderwets aan de aandacht van de rechtsback en op volle snelheid passeerde hij de doelman met buitenkantje rechts, 1-2. Niet veel later zorgde Michael voor een lekkere ruststand door uit een corner op zijn Hanssen’s een bal achter de keeper te frommelen, 1-3.

Na rust werd er door de supportersvereniging van C2 een lekker bakkie gedaan. Vooral de fanclub van Diego bleef aan de barkruk plakken, waardoor zij de start van de tweede helft misten. Met Cenk voor Antony was er afgetrapt en binnen de minuut was na het rondgaan de bal beland voor de voeten van Diego. Die knalde de bal, uit het zicht van zijn fans, lekker binnen en zo was het dus snel 1-4. Het zelfvertrouwen van onze mannen nam per minuut grotere vormen aan en een ware voetbalshow werd op de mat gelegd. Bart stuurde Michael van achteruit weer de diepte in en hij bleef oog in oog met de doelman cool, 1-5. Younes was inmiddels Diego komen vervangen en ook hij maakte een gedreven indruk. Via een aanval over rechts kwam hij samen met Michael voor de keeper uit. Hij legde de val keurig af aan de spits die zijn vierde goal van de middag maakte. 1-6. Dat was ook het sein om Michael een publiekswissel te geven en Diego kwam weer binnen de lijnen. De aanvalsdrang bleef en het was weer Younes die nu als spits via de rechterkant op de keeper afging. Dit keer rondde hij zelf vakkundig af en de 1-7 stond op het bord.  De drang om te scoren werd bij allen groter en groter. Voorstopper Jordy probeerde het twee keer van afstand, waarvan er één gestopt werd door de keeper en één op de lat uiteen spatte. Ook Baris trof de lat en zelfs onze goede doelman Nicky kwam bij een corner naar voren stormen. Maar het toetje was uiteindelijk voor Noah, die ook weer binnen de lijnen was verschenen. Vanaf de rechterkant van het strafschopgebied stiftte hij de bal over de doelman van Laakkwartier. Een prachtig slot van een losgeslagen C2. Mannen, met deze spirit gaan we nog mooie dingen beleven!

De eindstand was dus 1-8. De goed leidende scheidsrechter heeft waarschijnlijk bij het invullen van de eindstand een klein (en zijn enige) foutje gemaakt.